Експерт: Кількість гравців на ринку споживчого кредитування може зменшитися вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Кількість гравців на ринку споживчого кредитування може зменшитися вдвічі

Кредит&Депозит
482
Другий квартал показав рух у бік споживчого кредитування та його зростання. У свою чергу, реакція НБУ на активізацію споживчого кредитування виражається в тому, щоб обмежити кредитні портфелі кратністю статутного капіталу і зробити більш жорсткими нормативи, - прокоментував рішення НБУ голова правління Юнекс Банку Андрій Яцура.
Оскільки споживче кредитування - високоприбутковий напрямок, зрозуміло, що невелика кількість фінансових установ пішла в даний сегмент. Але він є високоризиковим, тому реакція Національного банку справедлива і правильна, - вважає експерт.
Криза вже навчила і показала, що даний напрямок є найбільш проблемним, тому якщо фінансова установа хоче вийти на цей ринок, то нехай кредитує своїми ресурсами, а не ризикує грошима, взятими у вигляді депозитів фізичних осіб. Якщо дані нормативи запровадять, то кількість гравців на ринку споживчого кредитування може зменшитися вдвічі, а якась частина тих, хто планував охопити даний сегмент, ще раз зважить, чи є економічний сенс, - переконаний Яцура.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас