УТБ “Контрактовий дім УМВБ” здійснює щоденну організацію торгівлі банківськими металами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УТБ “Контрактовий дім УМВБ” здійснює щоденну організацію торгівлі банківськими металами

684
З початку 2003 року, згідно з рішенням керівництва Універсальної товарної біржі “Контрактовий дім УМВБ”, відбулися зміни у регламенті торгів банківськими металами на біржі, відповідно до яких УТБ “Контрактовий дім УМВБ” розпочала здійснювати щоденну організацію торгівлі банківськими металами в Україні.
Зміни у регламенті торгів банківськими металами (золото, срібло, платина, паладій) на біржі та початок організації щоденної торгівлі даним біржовим товаром були викликані, перш за все, зростанням обсягів і кількості операцій на ринку, а також зростанням кількості його учасників. Так, протягом останніх місяців, кількість членів секції банківських металів поповнилася ще кількома операторами, що засвідчило подальшу активізацію ринку, а також зростання попиту на банківські метали, як ліквідного біржового товару.
З початку поточного року Універсальна товарна біржа “Контрактовий дім УМВБ” також розпочинає розрахунок середньозваженої ціни банківських металів, що торгуються на біржі, як показника середньої ціни по всім контрактам з даної групи біржових товарів, які були укладені протягом тижня. Таким чином, щотижнево, кожен четвер, біржа оголошуватиме для операторів ринку, а також для засобів масової інформації розраховану середньозважену ціну на банківські метали, що є орієнтиром загальної цінової динаміки на ринку.
На сьогоднішній день членами СЕКЦІЇ БАНКІВСЬКИХ МЕТАЛІВ Універсальної товарної біржі “Контрактовий дім УМВБ” є наступні банки:
АБ "Брокбiзнесбанк", АТ "ВАБанк", АБ "Кредит-Днiпро", ВАТ КБ "Надра", АКБ "Правекс-Банк", ЗАТ КБ "Приватбанк", АКБ "Трансбанк", АКБ "Форум", АКБ "Інтербанк", АКБ "Золоті ворота", АКБ "Укрсоцбанк", ВАТ "Кредитпромбанк", ВАТ "Укрексімбанк", Перший Український Міжнародний банк, ВАТ "Мегабанк", КБ “Фінанси та кредит”, АППБ “Аваль”.
ДЛЯ ДОВІДКИ. До оптової торгівлі банківськими металами належать операції купівлі-продажу по одній угоді або з одним контрагентом протягом робочого дня більше ніж 100 грамів золота, платини і металів платинової групи або 1 000 грамів срібла у зливках, а також монетах у кількості більше 10 золотих, платинових або срібних монет.
Оптова торгівля банківськими металами в Україні здійснюється відповідно до «Правил проведення торгів і розрахунків на секції банківських металів Універсальної товарної біржі «Контрактовий дім УМВБ», «Розкладу і регламенту торгів на Секції банківських металів», «Положення про Комісію по торгівлі банківськими металами» Універсальної товарної біржі “Контрактовий дім УМВБ”, а також відповідно до законів та нормативних актів держаних органів влади України.
Універсальна товарна біржа «Контрактовий дім УМВБ» (м.Київ, вул.Межигірська, 1) зареєстрована 26 грудня 2001 р., як дочірня організація ЗАТ «Українська міжбанківська валютна біржа».
З 20 червня 2002 року оптова торгівля банківськими металами переведена на майданчик Універсальної товарної біржі «Контрактовий дім УМВБ». Переведення торгівлі банківськими металами на майданчик дочірньої структури з Української міжбанківської валютної біржі здійснене у зв’язку з вимогами діючого законодавства. На сьогоднішній день товарна біржа здійснює торгівлю банківськими металами (золото, срібло, платина, паладій), приступила до організації та проведення аукціонів з продажу майна, на яке згідно з законодавством звернено стягнення, а також аукціонів з продажу товарних ресурсів.
Українська міжбанківська валютна біржа (Ukrainian Interbank Currency Exchange) заснована 21 липня 1993 г. Засновниками біржі виступили 36 українських комерційних банків. На сучасному етапі ЗАТ «УМВБ» проводить торги по наступним інструментам: у Товарній секції - енергоресурси (нафта, газовий конденсат, стабільний газовий бензин), нафтопродукти (бензин, дизпаливо, мазут тощо); у Фондовій секції - акціями підприємств, що приватизуються. У валютній секції та секції строкового ринку УМВБ торги тимчасово призупинені.
За матеріалами:
УМВБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас