Глава ФДМ виступає за часткову приватизацію Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ФДМ виступає за часткову приватизацію Ощадбанку

Фондовий ринок
232
Кабінет міністрів міг би провести часткову приватизацію Державного ощадного банку України (Ощадбанк, Київ), залишивши за собою контрольний пакет акцій, вважає глава Фонду державного майна (ФДМ) України Олександр Рябченко.
"Я вважаю, що Ощадбанк можна було б вивести (на продаж), залишити контрольний пакет за державою, а решта розмістити, в тому числі і на світових біржах", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.
Глава ФДМ зазначив, що в разі схвалення такого рішення необхідно буде прописувати ряд особливостей такої приватизації окремими законами, оскільки держбанк виконує специфічні для держави функції.
Раніше про можливість часткової приватизації говорив віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко. На його думку, акції Ощадбанку і другого держбанку - Укрексімбанку - могли б бути продані накопичувальному пенсійному фонду.
Водночас в поданому днями в парламент законопроекті, уряд пропонує зберегти Ощадбанк у переліку об'єктів, що не підлягають приватизації.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Всі його акції належать державі. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2011 року за розміром загальних активів (59,019 млрд грн) банк посідав третє місце серед 175 банків країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас