Уряд може ще знизити акциз на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд може ще знизити акциз на нафтопродукти

Енергетика
308
Ціновий коридор для нафтотрейдерів знизили на 10 копІйок. Як на бензин марки А-95, так і на дизпальне. Таке рішення ухвалили Міненерговугілля та Експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафтопродуктів.
Як повідомляє урядова прес-служба, учасники засідання зауважили, що тенденція до зменшення вартості чорного золота у світі дозволяє впевнено говорити про подешевшання пального в Україні. Окрім того, у профільному відомстві хочуть пролонгувати дію документа про зниження ставки акцизу на нафтопродукти. А за інформацією учасників ринку, Кабмін готує новий законопроект про подальше скорочення зборів - додатково на 20 євро за тонну.
"Сьогоднішня ініціатива зниження зі 132 до 112 євро за тонну бензина, втім, мені здається, що цей законопроект не буде прийнято. Оскільки до парламентських канікул залишилося дуже мало часу. І найвірогідніше, що депутати не встигнуть розглянути цей законопроект, і усі розгляди будуть перенесені на осінь, приблизно на жовтень місяць", - повідомив телеканалу UBR Сергій Сапегін, експерт ринку нафтопродуктів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас