Металурги прогнозують у вересні зупинку Орджонікідзівського ГЗК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Металурги прогнозують у вересні зупинку Орджонікідзівського ГЗК

518
Профспілка трудящих металургійної та гірничорудної промисловості прогнозує у вересні зупинку Орджонікідзівського гірничо-збагачувального комбінату (Дніпропетровська область) через проблеми з відведенням землі.
Про це повідомив представник Дніпропетровського обласного комітету профспілки.
Джерело повідомило, що адміністрація ГЗК направила відповідного листа до профспілки, в якому йдеться про проблеми із землевідведенням, через що підприємство змушене буде скорочувати робітників і навіть припинити роботу.
"На підприємстві ще в 2005 році була розроблена програма поступового землевідведення 840 га земель, були досягнуті домовленості з пайовиками, але часта зміна законодавства і влади не дає можливості вирішити питання", - сказав він.
Джерело повідомило, що підприємство в травні вже зупинило роботу верхніх роторних комплексів кар'єрів, внаслідок чого близько 500 працівників перебувають у вимушеному простої.
Джерело також повідомило, що на 3 червня в Орджонікідзе запланована масова акція протесту жителів міста, так як ГЗК є містоутворюючим підприємством, і на ньому працюють близько 6 тис. жителів.
Як повідомляло агентство, прокуратура Дніпропетровської області 14 січня порушила кримінальну справу за фактом самовільного зміни Орджонікідзівським ГЗК цільового призначення 60,6 га земель та використання їх для розробки корисних копалин.
Орджонікідзівський і Марганецький ГЗК є єдиними виробниками марганцевої руди в Україні та контролюються групою Приватбанку, яка також контролює ряд феросплавних активів як в Україні, так і за кордоном.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас