Україна почала постачання нафти на "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" по "Одеса - Броди" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почала постачання нафти на "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" по "Одеса - Броди"

Енергетика
312
Оператор нафтотранспортної системи України компанія "Укртранснафта" в травні розпочала прокачування азербайджанської нафти сорту Azeri Light на нафтопереробні підприємства "Нафтохімік Прикарпаття" (Івано-Франківська область) і НПК "Галичина" (Львівська область) по нафтопроводу "Одеса - Броди" в проектому напрямку.
Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
На початку травня до Одеси прибув танкер з 80 тис. тонн азербайджанської нафти, призначеної для переробки.
Планується, що до червня "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" буде поставлено 60 тис. і 20 тис. тонн нафти відповідно.
Відзначається, що поставка легкої каспійської нафти дозволить збільшити завантаження нафтотранспортних потужностей, зокрема нафтопроводу "Одеса - Броди", і забезпечити безперебійну роботу НПЗ України.
"Ми активно реалізуємо політику, спрямовану на виконання затвердженої урядом програми диверсифікації джерел постачання нафти в Україну на період до 2015 року, і використовуємо вітчизняні транзитні потужності", - наводяться в повідомленні слова міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.
Раніше Міненерго прогнозувало початок поставки азербайджанської нафти на "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" у квітні.
Як повідомляло агентство, у березні Мозирський нафтопереробний завод (Білорусь) почав отримувати перші обсяги легкої каспійської нафти сорту Azeri Light, транспортовані через територію України по нафтопроводу "Одеса - Броди" та однією з ниток трубопроводу "Дружба".
"Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" останні кілька років відчувають нестачу сировини і переробляють незначні обсяги.
Обидва заводи контролюються групою компаній афілійованих із Приватбанком.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас