Бойко: Уряд підключить правоохоронні органи для контролю цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Уряд підключить правоохоронні органи для контролю цін на бензин

Енергетика
1011
Уряд має намір звертатися в правоохоронні органи в разі, якщо вартість бензину в деяких областях України виходитиме за рамки встановленого цінового коридору. Про це журналістам заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.
"В Криму бензин піднявся до 12 грн. На такі випадки уряд реагуватиме зверненням в правоохоронні органи, тому що підстав для такого різкого підвищення ціни немає... Я вважаю, що правоохоронні органи повинні принципово ставитися до таких ситуацій", - підкреслив міністр.
Нагадаємо, 17 травня ц.р. експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві енергетики і вуглепрому порекомендувала трейдерам у зв'язку з надлишком на ринку дизельного палива (ДП) понизити його вартість до 9,6 грн. за літр. Експерти також рекомендували трейдерам нафтопродуктів дотримуватися встановленого на попередньому засіданні ЕАГ цінового коридору на бензин марки А-95 - 10 грн. за літр.
Учасники експертно-аналітичної групи висловили упевненість в тому, що ресурсна база нафтопродуктів в Україні є достатньою для безперебійного забезпечення ринку.
Вартість дизельного пального в Києві на сьогодні перебуває в проміжку 9,6-9,95 грн.
На попередньому засіданні експертно-аналітична група підвищила ціновий коридор для бензину А-95 на 5 коп. - до 10 грн. і на 15 коп. - до 9,6 грн. на ДП.
Тоді головуючий на засіданні експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко закликав нафтотрейдерів з розумінням ставитися до виконання рекомендацій ЕАГ, відзначивши, що уряд виконав свою обіцянку і понизив ставки акцизного збору на нафтопродукти.
Нагадаємо, 27 квітня Бойко заявляв, що Міненерговугілля має намір звернутися в правоохоронні органи для притягнення до відповідальності спекулюючих нафтотрейдерів.
Раніше, 14 квітня Міністерство енергетики і вугільної промисловості України рекомендувало дотримуватися верхньої межі цінового коридору в 9,95 грн. на бензин А-95 і 9,45 грн. на дизельне пальне; 6 квітня - 9,85 грн/л на бензин марки А-95, і 9,35 грн/л на дизельне пальне, підвищивши ціновий коридор на 0,1 грн. - з 9,75 грн/л на бензин А-95 і 9,25 грн/л на дизельне пальне.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас