Пинзеник: Депозити в гривні вигідніші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Депозити в гривні вигідніші

Кредит&Депозит
1536
За умови стабільного курсу, тримати депозити у гривні значно вигідніше, ніж в інших валютах. Про це розповів колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник під час відео-інтерв'ю, відповідаючи на питання читачів FINANCE.UA.
"Але це за стабільного курсу!", - підкреслив Пинзеник.
Головним критерієм вигідності депозитів він назвав співвідношення відсоткової ставки з інфляцією.
"Так торішня інфляція склала 9,1%, а ставки були вищими. Це говорить про те, що люди не тільки зберегли свої кошти, а й отримали якийсь дохід. Відсоткові ставки дуже прив'язані до показника інфляції, хоча минулого року спостерігалася тенденція до їх зниження. Це обумовлено не тільки відновленням довіри до банківської системи і припливом депозитів, але, на мій погляд, і тим, що банківський сектор має обмежені можливості кредитування", - пояснив Пинзеник.
"Щодо питання, в якому банку найкраще розміщувати депозити - радити не можу, це було б некоректно. Але я б не рекомендував орієнтуватися на дуже високі ставки. Іноді це може бути поганим сигналом", - додав він.
На його думку, необхідно орієнтуватися на середні ставки, які є на ринку і диверсифікувати депозити - не тримати їх в одному банку.
На питання, в якій валюті ви тримаєте власні заощадження, екс-міністр фінансів відповів "У гривні".
"Я живу в Україні та витрачаю гривні. Навіть у період кризи я не переводив їх у долари... і я нічого не втратив", - зазначив він. Проблемою для вкладників, у тому числі для мене, є відсутність відповіді на питання: а що буде завтра?", - зазначив Пинзеник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас