У банку Надра не визнають увесь борг перед ДІУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У банку Надра не визнають увесь борг перед ДІУ

642
Проблемний банк Надра вважає суперечним питанням розміру заборгованості в майже мільярд гривень перед Державною іпотечною установою .
Про це повідомляє Ліга.
"На сьогодні залишається суперечливим питання розміру суми заборгованості ПАО "КБ "Надра" перед ДІУ, який у цей час розглядається в різних судових інстанціях", - повідомила прес-служба банку з посиланням на тимчасового адміністратора Валентину Жуковську.
Жуковська підкреслює, що банк виконає всі взяті на себе договірні зобов'язання перед ДІУ після остаточного розгляду суперечки судовими інстанціями по суті.
Нагадаємо, голова правління ДІУ Віктор Миргородський 30 березня висловив надію повернути цього року близько 1 млрд. грн, які винен установі банк "Надра".
Банк "Надра" восени 2010 року зміг реструктуризировати борги перед зовнішніми кредиторами, а в державному секторі йому залишилося домовитися про реструктуризацію зобов'язань перед ДІУ. Тоді ж тимчасовий адміністратор банку Жуковська повідомляла, що банк заборгував ДІУ близько 760 млн. грн.
ДІУ в 2010 році зменшило чистий прибуток в 6, 75 рази в порівнянні з 2009 роком - до 2,63 млн грн. Його чистий прибуток склав 196,31 млн грн, що на 24,08% нижче показника за попередній рік. До кінця 2010 року установа скоротила обсяг поточних зобов'язань майже в три рази - до 60,8 млн грн. При цьому статутний капітал ДІУ зріс в 1, 83 рази - до 2,2 млрд грн. Загальна сума зобов'язань ДІУ зобов'язань з облігацій становлять 98,01%, або 3 млрд грн.
ДІУ створене урядом України в жовтні 2004 року. Основний вид діяльності - рефінансування іпотечних кредиторів за рахунок коштів, притягнутих від розміщення цінних паперів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас