Epic має намір завершити угоду з купівлі "Укртелекому" в березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Epic має намір завершити угоду з купівлі "Укртелекому" в березні

661
Epic Financial Consulting Gesellschaft погодився з оцінкою "Укртелекому" в 10,5 млрд грн і має намір завершити угоду в середині березня, пише Bloomberg.
"Це повна вартість, і її важко взяти в банках, - відзначив керівний партнер компанії Петро Гольдшейдер. - Це, безумовно, найбільша угода, яку ми проводили".
За його словами, Epic зараз веде переговори з банками, які можуть надати фінансування. При цьому П. Гольдшейдер не назвав, з якими саме фінустановами ведуться переговори.
Нагадаємо, 11 лютого Фонд державного майна України після проведеної оцінки зробив пропозицію ТОВ ESU придбати ВАТ "Укртелеком" за 10,575 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба фонду.
Згідно з вимогами законодавства, ФДМУ звернувся до ТОВ ESU як єдиного учаснику в конкурсі з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком" з пропозицією придбати цей пакет саме за таку ціну.
Нагадаємо, 13 жовтня 2010 ФДМУ виставив на продаж 92,79% акцій "Укртелекому" за стартовою ціною 10,5 млрд грн, проте у зв'язку з тим, що на участь у конкурсі була подана лише одна заявка, він не відбувся. Компанія ESU запропонувала за "Укртелеком" ціну 10 млрд 500 млн 10 грн.
Згідно з умовами продажу "Укртелекому", покупець повинен забезпечити прибуткову економічну діяльність суспільства щодо звіту про фінансові результати на кінець третього фінансового року з дати переходу права власності на пакет акцій. Йому також необхідно виконати умови кредитного договору від 2005 р. (компанія взяла у банків Credit Suisse First і Deutsche Bank на 7 років позику на 500 млн дол.) Крім того, власник підприємства буде зобов'язаний за три місяці виплатити 74,37 млн грн дивідендів за 2007 р. (без урахування пені) і протягом двох років буде зобов'язаний профінансувати створення системи державного спеціального зв'язку.
"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія була включена до переліку компаній, які підлягають приватизації об'єктів в 2007 р. Чистий збиток ВАТ "Укртелеком" за 9 міс. 2010 р. зменшився в 3,1 рази до 62,655 млн грн, в порівнянні з 194,814 млн грн збитку за аналогічний період минулого року.
ТОВ ESU належить австрійському концерну Epic, який представляє інтереси фонду Джорджа Сороса Quantum в Східній Європі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас