Moody's поліпшив прогноз рейтингів ПриватБанку до "стабільного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's поліпшив прогноз рейтингів ПриватБанку до "стабільного"

Казна та Політика
365
Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило з "негативного" до "стабільного" прогноз рейтингів найбільшого в Україні Приватбанку (Дніпропетровськ), повідомило Moody's.
У повідомленні відзначається, що мова йде про рейтинг фінансової стійкості (BFSR) кредитно-фінансової установи, який знаходиться на рівні "D-", і рейтингу довгострокових зобов'язань національній валюті - "Ba3".
Moody's відзначає стабілізацію кредитного профілю ПриватБанку, що відображає: поступове відновлення української економіки, зміцнення банком позицій як найбільшого в Україні банку за обсягами загальних активів і депозитів; стабілізацію прибутковості та якості активів банку в 2010 році.
Щодо рейтингу "D" фінансової стійкості банку, який за шкалою базової оцінки його кредитоспроможності відповідає рівню "Ba3", серед позитивних чинників агентство відзначає значні привілеї банку та його впізнаваність в Україні (перший за величиною активів).
У той же час, Moody's звертає увагу на деякі обмеження рейтингу, пов'язані з питаннями корпоративного управління, включаючи пов'язаність банку з компаніями, які контролюють його основні акціонери.
Рейтинг також відображає все ще значну концентрацію ризику в корпоративному кредитному портфелі.
Як відзначило агентство, рейтинг довгострокових зобов'язань в національній валюті "Ba3" відображає оцінку Moody's ймовірності системної підтримки з боку українського уряду.
Moody's підкреслив, що хоча ця підтримка оцінюється як висока, це не призведе до зростання рейтингу, оскільки рівень підтримки рейтингу України (В2) знаходиться нижче, ніж рівень базової оцінки кредитоспроможності банку.
Разом з тим, агентство допускає, що D-рейтинг фінансової стійкості в довгостроковій перспективі може бути підвищений у разі поліпшення корпоративного управління, рентабельності й істотного скорочення кредитних ризиків.
Як повідомлялося, Moody's 12 жовтня 2010 р. поліпшив прогноз рейтингу В3 довгострокових вкладів в іноземній валюті ПриватБанку і рейтингу В1 борговий рейтинг в іноземній валюті до стабільного.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас