Вартість держпакету акцій "Укртелекому" перевищила стартову ціну на кілька десятків млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість держпакету акцій "Укртелекому" перевищила стартову ціну на кілька десятків млн грн

Казна та Політика
1439
Вартість держпакету акцій "Укртелекому" перевищила стартову ціну в 10,5 млрд грн на кілька десятків млн грн. Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.
За словами джерела, відповідні результати оцінки держпакету 92,79% акцій "Укртелекому" проведені консалтинговою компанією "Острів". При цьому, за словами джерела, офіційне повідомлення щодо ціни держпакету акцій "Укртелекому" буде зроблено Фондом державного майна України (ФДМУ) не пізніше наступної середи, 16 лютого.
За процедурою ФДМУ зараз проводить оцінку даних, наданих компанією "Острів", після чого остаточна ціна буде запропонована єдиному учаснику аукціону і потенційному покупцю - ТОВ ESU, дочці австрійської компанії EPIC.
Напередодні прес-секретар ФДМУ Ніна Яворська повідомила, що ФДМУ почав рецензування оцінки вартості компанії "Укртелеком", проведеної консалтинговою фірмою "Острів" (Київ).
Нагадаємо, переможцем конкурсу з вибору оцінювача 92,79% акцій "Укртелекому" ФДМУ оголосив ЗАТ "Консалтингова фірма "Острів".
13 жовтня 2010 року ФДМУ виставив на продаж 92,79% акцій "Укртелекому" зі стартовою ціною 10,5 млрд гривень, проте у зв'язку з тим, що на участь у конкурсі була подана лише одна заявка, він не відбувся. Компанія ESU запропонувала за "Укртелеком" ціну 10 млрд 500 млн 10 грн.
Згідно з умовами продажу "Укртелекому", покупець повинен забезпечити прибуткову економічну діяльність товариства щодо звіту про фінансові результати на кінець третього фінансового року з дати переходу права власності на пакет акцій. Йому також необхідно виконати умови кредитного договору від 2005 р. (компанія взяла у банків Credit Suisse First і Deutsche Bank на 7 років позику на 500 млн дол.) Крім того, власник підприємства буде зобов'язаний за три місяці виплатити 74,37 млн грн дивідендів за 2007 р. (без урахування пені) і протягом двох років буде зобов'язаний профінансувати створення системи державної спеціального зв'язку.
"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія була включена до переліку об'єктів, які підлягають приватизації в 2007 р. Чистий збиток ВАТ "Укртелеком" за 9 міс. 2010 р. зменшився в 3,1 рази до 62,655 млн грн, в порівнянні з 194,814 млн грн збитку за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас