Уряд України має намір докапіталізувати держбанки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України має намір докапіталізувати держбанки

Казна та Політика
527
Уряд України розглядає можливість збільшення статутного капіталу Укрексімбанку та інших державних банків для того, щоб забезпечити фінансування реалізації проектів програми інвестиційно-інноваційного розвитку країни, повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.
"Для того щоб активізувати фінансування програми інвестиційно-інноваційної діяльності (розробленою Кабміном до 2015 року), в першу чергу, в реалізацію цієї програми будуть включені держбанки", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.
Клюєв зазначив, що уряд наразі вже розглядає програму серйозного збільшення статутного капіталу Укрексімбанку, але додав, що сума ще не визначена.
Програма інвестиційно-інноваційного розвитку розглядається на засіданні уряду в середу. Вона передбачає суттєве збільшення обсягів промислового виробництва в Україні поряд з реалізацією багатьох проектів в енергетичній сфері.
За словами першого віце-прем'єра, вже підготовлено перелік з 163 інвестиційних проектів інноваційного характеру загальною вартістю 368 млрд грн для початку або продовження їх реалізації в 2011 році.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2010 року за розміром загальних активів Укрексімбанк (68,978 млрд грн) посідав 2-е місце серед 176 банків, які діють в країні. Всі 100% його акцій належать державі.
Статутний капітал банку в 2010 році збільшився на 63,9% - до 16,394 млрд грн.
Уряд у 2008-2010 роках проводив капіталізацію банків, випускаючи довгострокові облігації внутрішньої держпозики (ОВДП), які обмінюються на акції банків. У свою чергу, ці ОВДП потім монетизував Нацбанк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас