Банкір: У банку важлива не формальна наявність керівника, а робота спеціаліста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: У банку важлива не формальна наявність керівника, а робота спеціаліста

Казна та Політика
1000
Банківській системі замість обмежень потрібна лібералізація у визначенні та призначенні керівників. Про це FINANCE.UA заявив голова правління Банку "Форум" Commerzbank Group Ярослав Колесник, коментуючи положення НБУ "Про порядок створення і державної реєстрації банків, відкриття їх філій, представництв, відділень".
"У відділенні важлива наявність кваліфікованого фахівця, який здатний дати професійну консультацію і досконально знає банківські продукти. На цю роль відмінно підходить людина, "яка почала з низів", тобто яка пройшла шлях від звичайного касира або операціоніста", - вважає банкір.
Однак, згідно з Положенням НБУ, формально таку людину не можна призначити на посаду керівника без трьох років керівного стажу.
"Це обмеження - архаїзм, який породжує замкнуте коло. Дивно, що на цю проблему ніяк не реагують вузи і відповідні держвідомства", - зазначає Колесник.
На його переконання, банківській системі замість обмежень необхідна лібералізація у визначенні та призначенні керівників. Це дозволить займати керівні посади молодим і перспективним спеціалістам.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас