Бойко: Міноритарні акціонери "Укрнафти" згодні змінити керівництво компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Міноритарні акціонери "Укрнафти" згодні змінити керівництво компанії

Фондовий ринок
611
Міноритарні акціонери "Укрнафти" згодні з пропозицією про зміну керівництва компанії. Про це після засідання Кабінету міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Нас не задовольняють виробничі показники. Є спільні рішення держави і приватних акціонерів про зміну менеджменту компанії. Збори акціонерів відбудуться 25 лютого, на порядку денному цей пункт вже є", - заявив Бойко.
Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров зажадав від Бойка змінити керівництво "Укрнафти". За словами Азарова, минулого року зменшився видобуток нафти і вугілля в порівнянні з 2009 р., тому роботу держави в цих галузях можна вважати незадовільною.
Крім того, прем'єр-міністр зазначив, що минулого року зменшився видобуток коксу на нафтопереробці. Це призвело, за словами Азарова, до збільшення імпорту бензину і, як наслідок, зростання цін у роздрібній торгівлі.
"Вимагаю від міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко, замінити не ефективних менеджерів, які допустили відставання базової галузі, зокрема, це стосується керівництва" Укрнафти "- заявив Азаров.
Відзначимо, головою правління ВАТ "Укрнафта" є Олексій Кущ, першим заступником голови правління - фінансовим директором Володимир Пустоваров, заступником голови правління - технічним директором - Михайло Гнип, заступником голови правління з питань розвитку та капітального будівництва - Володимир Троценко.
Головою наглядової ради ВАТ "Укрнафта" є голова правління НАК "Нафтогаз Україна" Євген Бакуля. Від "Нафтогазу" до наглядової ради також входять заступники голови правління Євген Корнійчук, Геннадій Юр'єв і Валентин Франчук, директор дочірньої компанії "Газ Україна" Едуард Швидкой і директор дочірньої компанії "Укртрансгаз" Сергій Винокуров.
Від міноритарних акціонерів до наглядової ради входять Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Михайло Кіперман, Геннадій Корбан і Тимур Новіков, що представляють групу "Приват".
ВАТ "Укрнафта" входить до складу НАК "Нафтогаз Україна". "Нафтогаз" володіє 50% +1 акція "Укрнафти", група "Приват" - близько 42%. Операційну Діяльність компанії контролює група "Приват".
Серед напрямків діяльності "Укрнафти": видобуток та промислова підготовка нафти, газу та нафтового конденсату; переробка нафти і газу; виробництво нафтопродуктів; збут нафти, газу та інших нафтопродуктів; проведення повного комплексу робіт з видобутку нафти і газу в інших країнах. Компанія забезпечує 91% видобутої в Україні нафти, 27% - газового конденсату, 17% - природного газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас