Кременчугський НПЗ почав випуск бензину стандарту Євро-4 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кременчугський НПЗ почав випуск бензину стандарту Євро-4

Енергетика
713
Кременчугський нафтопереробний завод (ПАО "Укртатнафта", Полтавська обл.) розпочав виробництво бензину, який відповідає вимогам Євро-4, повідомляється у прес-релізі компанії.
Підприємство налагодило випуск палива такої якості завдяки проведеній модернізації однієї з установок каталітичного риформінгу виробництва №2 під процес каталітичного гідрообезсірення бензинів, яка в кінці грудня вийшла на режим після пуско-налагоджувальних робіт.
"Зміну технологічного призначення секції 200 установок ЛК-6У було проведено в рамках першого етапу модернізації виробництва ПАО Укртатнафта", - говориться у прес-релізі.
Потужність переробки сировини установки після реконструкції складає 610 тис. тонн/рік.
Проект виконаний на базі технології ліцензіара процесу - фірми Axens (Франція) - зі заміною каталізаторної системи.
Як повідомлялося, на Кременчуцькому НПЗ проходить масштабна програма модернізації, мета якої - перехід на випуск дизпалива і бензину, які відповідають стандартам Євро-4 і Євро-5; збільшення глибини переробки нафтової сировини; ефективне використання наявної виробничої бази; підвищення рівня промислової безпеки.
Кременчугський НПЗ в січні-жовтні 2010 року збільшив виробництво бензинів на 13,6% в порівнянні з 10 місяцями 2009 року - до 878,9 тис. тонн, дизпаливо - на 38,2%, до 1 млн 21,0 тис. тонн. В даний час завод здатний переробляти близько 12 млн тонн нафтової сировини на рік.
Кременчугський НПЗ експлуатує ПАО "Укртатнафта", менеджмент якого з жовтня 2007 року контролюють акціонери Приватбанку (Дніпропетровськ). Проектна потужність заводу із переробки сировини - 18,62 млн тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас