Акімова: Питання про ліквідацію Ради Нацбанку не стоїть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: Питання про ліквідацію Ради Нацбанку не стоїть

285
На сьогоднішній день питання про ліквідацію Ради Національного банку України як органу не стоїть. Про це повідомила перший заступник голови Адміністрації президента Ірина Акімова.
"Питання про скасування його як органу не стоїть. Рада Нацбанку існує за законом і буде продовжувати існувати", - заявила І.Акімова. Вона зазначила, що такі органи, правда з різними повноваженнями, існують в багатьох країнах.
"Практика функцій Рад у світі різна. У більшості випадків, Рада існує, але вона не має права блокувати провідні рішення монетарної політики Нацбанку. За образом і подобою були зроблені відповідні зміни (в Україні - ред.) і були істотно зменшені функції Ради банку влітку, коли вносилися змін до закону", - сказала І.Акімова.
Як повідомлялося, сьогодні віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесников заявив, що Рада Нацбанку є "зайвою пострадянською структурою.
У липні ц.р. Верховна Рада внесла зміни до Закону "Про Національний банк України, якими суттєво обмежила повноваження Ради Нацбанку.
Зараз Рада НБУ не може давати рекомендації щодо звільнення або призначення голови та членів правління.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас