Єфремов: Рада готова вже у четвер погодитись на призначення нового голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов: Рада готова вже у четвер погодитись на призначення нового голови НБУ

Казна та Політика
225
Верховна Рада у четвер зможе розглянути питання про призначення Сергія Арбузова главою Національного банку України.
"Ви знаєте, що вчора був звільнений з посади рішенням президента глава Національного банку, який тривалий проміжок часу працював, якого ми дуже цінуємо як фахівця. але у зв'язку з віком... Всі ми тут перед Богом знаходимося, і президент вніс іншу кандидатуру на цю посаду", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
За словами Єфремова, в середу о 14.15 відбудеться засідання комітету з питань фінансової і банківської діяльності, де розглядатиметься питання про призначення С.Арбузова на посаду голови НБУ.
"Якщо комітет прийме відповідне рішення, значить, завтра у сесійній залі ми зможемо розглянути це питання в рамках розгляду кадрових питань", - сказав О. Єфремов.
У вівторок президент України Віктор Янукович вніс до парламенту подання на звільнення Володимира Стельмаха з посади глави Національного банку України (НБУ) у зв'язку з поданою ним заявою.
Глава держави також вніс до Верховної Ради подання на призначення главою НБУ Сергія Арбузова, повідомляється на сайті президента. С.Арбузов в даний час обіймає посаду першого заступника глави НБУ.
Як повідомлялося, В.Стельмах очолював НБУ з січня-2000 по грудень-2002, а також з грудня-2004 року по теперішній час. П'ятирічний термін повноважень В.Стельмаха на посаді глави НБУ закінчився 16 грудня 2009 року. Проте президент не вносив до парламенту пропозицію про зміну керівника Нацбанку, і В.Стельмах продовжив роботу на посаді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас