Янукович вніс до ВР подання на звільнення з посади голови НБУ Володимира Стельмаха… — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вніс до ВР подання на звільнення з посади голови НБУ Володимира Стельмаха…

Казна та Політика
6365
Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради (ВР) України подання на звільнення з посади голови Національного банку України (НБУ) Володимира Стельмаха та призначення на посаду голови НБУ першого заступника голови регулятора Сергія Арбузова, повідомляє прес-служба Президента України.
Нагадаємо, що діючий голова правління НБУ Володимир Стельмах був призначений на цей пост 16 грудня 2004 р. Відповідно, термін його повноважень, згідно зі старим законодавством, закінчився ще в грудні 2009 р. Проте ВР на початку грудня минулого року відмовилася направити Президентові запит на звільнення Стельмаха, за це проголосували тільки 164 депутати.
Згідно ст. 85 Конституції України призначення, а також звільнення голови НБУ здійснюється Верховною Радою, але лише за поданням Президента.
12 березня ц.р. Янукович заявив, що не збирається звільняти діючого голову Нацбанку.
9 липня ВР прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Національного банку України", який зокрема передбачає збільшення терміну повноважень голови правління Нацбанку з 5 до 7 років.
Арбузов протягом 6,5 років (до 19 травня 2010 р.) працював головою правління "УкрБізнесБанку" (Донецьк). 20 травня 2010 р. переведений на посаду президента цієї кредитно-фінансової установи. При цьому до травня поточного року головою наглядової ради "УкрБізнесБанку" був нинішній глава Державної податкової адміністрації України Олександр Папаіка.
"УкрБізнесБанк" вважається близьким до старшого сина президента Януковича Олександра. У ньому був відкритий рахунок компанії "Медінвесттрейд", на користь якої з держвласності була виведена резиденція Межигір'я.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас