Експерт вважає заниженою оцінку держпакету акцій "МАУ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт вважає заниженою оцінку держпакету акцій "МАУ"

Фондовий ринок
191
Оцінка Фондом державного майна України (ФДМУ) пакету акцій у розмірі 61,6% в ЗАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" сильно занижена, вважають експерти.
Аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Єгор Самусенко в коментарі УНІАН повідомив, що в даний час авіаційні компанії торгуються із коефіцієнтом в діапазоні від 0,4 до 2 по відношенню до суми річних продажів. Аналітики Concorde Capital оцінюють річний обсяг продажів "Міжнародних авіаліній України" у розмірі 2,8 мільярдів гривень.
"Якщо оцінити авіакомпанію "МАУ" навіть за найнижчим кордоном діапазону, то компанія коштуватиме 1,12 мільярда гривень. Думаю, справедлива ціна держпакету в "МАУ" знаходиться в межах від 400 мільйонів до 1 мільярда гривень", - вважає Самусенко.
Як повідомляв УНІАН, Фонд державного майна України оголосив конкурс з відбору оцінювача 61,58% державного пакету акцій Спільного закритого акціонерного суспільства "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України".
22 листопада глава ФДМУ Олександр Рябченко на прес-конференції заявив, що Фонд держмайна вважає, що реалізаційна ціна 61,58% державного пакету акцій "МАУ" має бути не менше 250 мільйонів гривень.
Як зазначає газета "Економічні вісті", "претендувати на викуп держчастки напевно буде міноритарій - компанія Capital Investment Project (Україна), якій належить 6 % "МАУ". Опубліковану рядом ЗМІ інформацію про те, що бенефіціаром компанії є бізнесмен Арон Майберг, вчора побічно підтвердив пан Рябченко, який заявив про колишнього співвласника і гендиректора "Аеросвіту" як про одного з акціонерів "МАУ" і потенційного покупця держпакету. Не виключено, що і пакет ЄБРР також дістанеться панові Майбергу.".
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" - провідна українська авіакомпанія.
Флот "МАУ" складається з 19 літаків "Боїнг 737-300/400/500/800".
Авіакомпанія сполучає Україну з 35 столицями і ключовими містами Європи, Азії, Африки і СНД.
Базовими аеропортами "МАУ" є міжнародні аеропорти Києва - "Бориспіль" (КВР) і Львова - "Львів" (LWO). "МАУ" виконує більше 450 міжнародних і внутрішніх рейсів на тиждень із Києва, Львова, Одеси, Донецька, Дніпропетровська, Харкова і Сімферополя на власних літаках і в партнерстві з іншими авіакомпаніями.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас