"Ъ'": Проти Луценка порушено справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ'": Проти Луценка порушено справу

Кримінал
2577
5 листопада стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка було порушено кримінальну справу і з нього взято підписку про невиїзд. Луценко впевнений, що справу порушили за політичними мотивами.
Кримінальну справу порушено за ч. 3 ст. 191 ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до восьми років.
"Приблизно десять днів тому один з керівників Партії регіонів попередив мене: якщо я не припиню публічно підтримувати БЮТ та її лідера, у мене виникнуть проблеми, - розповів Луценко .- І ці проблеми справді виникли: в п'ятницю, 5 листопада, мене несподівано викликали до Генпрокуратури (ГПУ) з приводу пенсії свого водія, яка останнім часом стала об'єктом роботи сотні співробітників правоохоронних органів".
Нагадаємо, раніше ГПУ порушила кримінальну справу за ст. 364 КК за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовими особами МВС. Як повідомив тоді журналістам заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник, порушення стосувалися прийому на роботу і присвоєння звань колишньому персональному водію Юрія Луценка: "Він (водій. - ред.) був прийнятий на роботу в МВС після 47 років, в той час як максимальний вік для цього - 45. Протягом двох років водію були присвоєні звання від капітана до підполковника, і, крім значною заробітної плати, він періодично отримував додаткові виплати".
Як повідомив Юрій Луценко, ця справа зараз перекваліфікована, керівництво ГПУ створило "спеціальну мобільну групу зі слідчих з особливо важливих доручень", а з нього взято підписку про невиїзд. "5 листопада, не втрачаючи часу, мені пред'явили постанову про порушення кримінальної справи і повідомили, що зі свідка я відразу перетворююся на обвинуваченого. За версією ГПУ, міністр Луценко, який керував колективом з 300 тис. осіб зі щорічним бюджетом відомства в 8 млрд грн, вступив у змову зі своїм водієм, щоб викрасти з бюджету близько 40 тис. грн, - розповів екс-глава МВС .- І тепер, незважаючи на цілковиту абсурдність підозр, це стало кримінальною справою №1 в Україні".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас