Fitch присвоїло довипуску облігацій Укрексімбанку очікувані рейтинги "B/RR4" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch присвоїло довипуску облігацій Укрексімбанку очікувані рейтинги "B/RR4"

Казна та Політика
223
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло довипуску облігацій Укрексімбанку на $250 млн зі ставкою 7,5%, що здійснюється через Biz Finance PLC, очікуваний довгостроковий рейтинг "B" і рейтинг зворотності активів "RR4".
Як сказано в повідомленні агентства в п'ятницю, фінальні рейтинги будуть присвоєні після отримання остаточної документації щодо випуску, яка повинна в основному відповідати отриманій раніше інформації.
Дані облігації будуть консолідовані і утворюють єдину серію з існуючою емісією обсягом $500 млн зі ставкою 8,375% і терміном погашення в квітні 2015 року.
Fitch нагадує, що Укрексімбанк має такі рейтинги: довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) "B", короткостроковий РДЕ "B", індивідуальний рейтинг "D", рейтинг підтримки "4", рівень підтримки довгострокового РДЕ "B" і довгостроковий рейтинг за національною шкалою "AA-(ukr)". Прогноз по довгостроковому РДЕ і національному довгостроковому рейтингу - "стабільний".
РДЕ, національний довгостроковий рейтинг і рейтинг підтримки Укрексімбанку зумовлені потенційною підтримкою з боку української влади у разі потреби з урахуванням того, що банк перебуває в державній власності, і його ролі в здійсненні політики держави. Рейтинги також беруть до уваги здатність української влади надавати таку підтримку, і ця здатність залишається обмеженою, що відбито в суверенному довгостроковому РДЕ на рівні "B".
Агентство також вказує, що за українським законодавством вимоги вкладників - фізичних осіб мають вищу пріоритетність, ніж інші пріоритетні незабезпечені вимоги кредиторів. До кінця першого півріччя 2010 року, згідно зі звітністю по національних стандартах бухгалтерського обліку, депозити фізичних осіб складали близько 23% бази фондування Укрексімбанку.
Згідно з даними Нацбанку України , на 1 липня 2010 року за розміром загальних активів Укрексімбанк займав друге (66,057 млрд грн.) серед 176 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас