Fitch присвоїло єврооблігаціям Приватбанку фінальні рейтинги "B/RR4" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch присвоїло єврооблігаціям Приватбанку фінальні рейтинги "B/RR4"

746
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло єврооблігаціям ПриватБанку (Дніпропетровськ) на $200 млн, випущеним через британське SPV Credit Finance plc, фінальний довгостроковий рейтинг "B" і рейтинг зворотності "RR4".
Як йдеться в повідомленні агентства в понеділок, деноміновані в доларах єврооблігації випущені з прибутковістю 9,375% річних і терміном погашення 23 вересня 2015 року.
Спочатку планований випуск єврооблігацій Приватбанку в квітні цього року отримав рейтинги Fitch "B-/RR4", проте в кінці липня агентство підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Приватбанку до "B".
Згідно з даними рейтингового агентства, кредитна угода містить низку ковенантів, включаючи накладаючі обмеження на продаж активів, операції злиття й інші види корпоративної реорганізації, для Приватбанку і його істотних дочірніх структур, і вказує, що операції з афілійованими особами повинні здійснюватися на ринкових умовах.
Положення про обмеження надання активів як забезпечення допускає заставу (включаючи сек’юритизацію) до 35% всіх активів Приватбанку. Відповідно до умов кредитної угоди, у випадку якщо прострочена заборгованість Приватбанку або будь-яка з його дочірніх структур перевищить $20 млн, настає крос-дефолт.
Окрім того, Приватбанк достроково викупить облігації, якщо мажоритарні акціонери банку (Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов) разом перестануть володіти, безпосередньо або опосередковано, більш ніж 50% голосуючих акцій Приватбанку і якщо така подія призведе до пониження рейтингів банку.
Приватбанк заснований в 1992 році і є найбільшим в Україні за розміром активів (97,469 млрд грн. на 1 липня 2010 року).
Згідно з даними Нацбанку України, найбільшими акціонерами фінустанови на 1 липня 2010 року були І.Коломойський - 49,154% і Г.Боголюбов -48,997%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас