Джерело: Першим заступником НБУ замість Шаповалова став глава наглядової ради Укрексімбанку Арбузов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Першим заступником НБУ замість Шаповалова став глава наглядової ради Укрексімбанку Арбузов

960
Першим заступником глави Національного банку України (НБУ) призначений Сергій Арбузов замість Анатолія Шаповалова, повідомило інформоване джерело в центральному банку.
"Анатолій Васильович (Анатолій Шаповалов - ред.) написав заяву про звільнення за власним бажанням із сьогоднішнього дня. Замість нього на посаду першого заступника голови НБУ призначений пан Арбузов", - сказав співрозмовник агентства.
С.Арбузов протягом 6,5 років (до 19 травня 2010 року) працював главою правління УкрБізнесБанку (Донецьк), а з 20 травня був переведений на посаду президента цієї кредитно-фінансової установи. При цьому до травня поточного року головою наглядової ради цього банку був нинішній голова Державної податкової адміністрації України Олександр Папаїка.
Уряд ввів С.Арбузова до наглядової ради державного Укрексімбанку (Київ) постановою від 26 травня цього року, в документі його посада була вказана як радник глави правління УкрБізнесБанку. У червні його було обрано главою наглядової ради Укрексімбанку.
О.Шаповалов до 2000 року працював в Промінвестбанку. У березні 2000г перейшов на роботу до Нацбанку, змінивши на посаді першого заступника голови НБУ Володимира Стельмаха, який очолив центральний банк країни.
В 2002-2003 роках Шаповалов очолював правління державного Ощадбанку (Київ), а з липня 2003р до лютого 2005р працював заступником міністра фінансів України. У лютому 2005 року він повернувся до НБУ на посаду першого заступника голови.
УкрБизнесБанк (раніше - "Донеччина") заснований в 1993 році. До липня 2010 року серед акціонерів фінустанови не було осіб, що володіли більше 10% акцій. У лютому 2010р Антимонопольний комітет України дав дозвіл С.Арбузову на покупку більше 50% акцій УкрБізнесБанка, проте на момент звільнення з посади глави правління він не володів акціями банку, а на початок цього року йому належало 2,29% акцій.
За даними Нацбанку України, за розміром загальних активів (1,834 млрд грн.) на 1 липня 2010 року УкрБізнесБанк займав 60-е місце серед 176 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас