Редрада телеканалу "Тоніс" просить Януковича захистити канал від поглинання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Редрада телеканалу "Тоніс" просить Януковича захистити канал від поглинання

Кримінал
467
Ліквідатор Трансбанку (Київ) сприяє рейдерському захвату телеканалу "Тоніс" з наміром подальшого його перепродажу, вважає редакційна рада телеканалу і просить президента країни Віктора Януковича втрутитися в конфлікт, забезпечивши справедливе правосуддя.
"Просимо Вас втрутитися в ситуацію і вжити заходів з метою недопущення знищення і поглинання каналу", - йдеться в листі редради главі держави, копія якого передана агентству "Інтерфакс-Україна".
Автори листа пояснюють, що "Тоніс" став заручником ситуації, коли частина корпоративних прав у ньому були передані власниками в заставу по кредитах, наданим Трансбанком.
Пізніше боржники банку і власники телеканалу ініціювали реструктуризацію заборгованості, яка передбачала щомісячне погашення тіла кредитів і нарахованих по ньому відсотків, поступове збільшення розміру виплат з розрахунку повного погашення заборгованості до завершення процедури ліквідації банку.
Банк письмово повідомив боржників про готовність почати переговори і здійснити реструктуризацію, після чого боржники, на підтвердження серйозності своїх намірів, почали часткове погашення заборгованості по існуючих кредитних договорах.
Проте, йдеться в листі, досі банк нічого не зробив для врегулювання ситуації, що склалася. Його автори підкреслюють, що в другій половині поточного року з невідомих причин різко активізувалися всі без винятку судові процеси, ініційовані банком, предметом розгляду яких є саме звернення стягнення на корпоративні права телеканалу.
"Судами всіх без винятку інстанцій, незважаючи на позицію боржників і інших осіб, які брали участь у процесах, при повному ігноруванні чинних норм процесуального і матеріального права були винесені безпрецедентні ухвали, наслідками яких є фактичне знищення телеканалу і позбавлення без роботи понад 200 його працівників", - сказано в документі.
Згідно з ним, в трудового колективу каналу склалося стійке враження про очевидну зацікавленість в рейдерському захваті каналу з боку певних осіб шляхом звернення стягнення на його корпоративні права і подальшого їх перепродажу зацікавленим особам "при повному потуранні з боку судових органів і органів державної влади".
"Саме тому редрада телеканалу "Тоніс" за дорученням трудового колективу каналу змушена звернутися до Вас як гаранта Конституції, який забезпечує і гарантує недоторканність права на власність, на працю, на неупереджене, законне, рівне і справедливе здійснення правосуддя, тому що інших засобів захисту в телеканалу "Тоніс" не залишилося", - підкреслюється в листі.
Телеканал "Тоніс" заснований в 1991 році. У період з 1997 по 2000 рік канал отримав право мовлення на всій території України з використанням всіх видів сигналу. На сьогоднішній день аудиторія "Тонісу", за його даними, перевищує 18 млн осіб у 230 населених пунктах України. Загальний обсяг ефірного мовлення - 24 години на добу.
АКБ "Трансбанк" заснований в 1991 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2010 року за розміром загальних активів (145 млн грн.) Трансбанк займав 163-е місце серед 179 банків, що діяли в країні. Зобов'язання банку на початок поточного року складали 785 млн грн.
Нацбанк вирішив ліквідувати Трансбанк 1 березня. Постановою від 13 березня він змінив ліквідатора, призначивши замість Олександра Андрійчука Федора Сегіна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас