ФДМУ сьогодні проведе конкурс із продажу "Луганськтепловозу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ сьогодні проведе конкурс із продажу "Луганськтепловозу"

Фондовий ринок
357
Фонд державного майна України (ФДМУ) 15 червня в 11:30 проведе конкурс з продажу державного пакета акцій ВАТ "Луганськтепловоз". За підтримки Національної телекомпанії України планується організувати трансляцію засідання конкурсної комісії на великий екран для журналістів біля будівлі ФДМУ, повідомляє прес-служба фонду.
Нагадаємо, ФДМ допустив до конкурсу з продажу 76% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" НВО ім. Фрунзе та Брянський машзавод. Третю компанію, яка подала заявку на участь у конкурсі - "Мантара холдинг" (Кіпр) - фонд не допустив. Ця компанія не надала двох важливих документів, які були передбачені чинним законодавством. По-перше, відсутні відомості про джерела надходження коштів для приватизації державного майна, що приватизується іноземним інвестором, як це передбачено законом про приватизацію державного майна. По-друге, аудитором України не підтверджено аудиторський висновок до фінансового звіту іноземного інвестора, зроблений аудитором іноземної держави, який іноземний інвестор повинен надавати при офіційному його поданні установі, організації або суб'єкту господарювання України.
8 червня "Радіо Свобода" передавало, що ФДМУ прийняв три заявки на участь у приватизації 76,001% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз", які подали структури, пов'язані з російським "Трансмашхолдинг", акціонерами "Приватбанку" та підприємцем Костянтином Григоришиним.
Нагадаємо, 3 червня повідомлялося, що ФДМУ уклав договори конфіденційності із сімома компаніями, які зацікавилися продажем 76,001% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз". Серед цих компаній - п'ять вітчизняних і дві іноземні.
Раніше, 31 березня 2010 р. ФДМУ оголосив конкурс із продажу 76,001% акцій ВАТ "ХК "Луганськтепловоз". Стартова ціна пакета - 400 млн грн. Конкурс відбудеться з використанням відкритості пропонування ціни за принципом аукціону. Крок збільшення ціни при проведенні торгів "з голосу" ліцитатором - 4 млн грн.
Конкурс відбудеться завтра, 15 червня 2010 р. До конкурсу допускаються компанії, які не менш як три роки виробляють залізничні локомотиви (електровози, тепловози) та електропоїзди або комплектуючі до них, або використовують залізничні локомотиви (електровози, тепловози) та електропоїзди у своїй діяльності.
Прихід на підприємство приватного власника, крім фінансово-економічних проблем його діяльності, допоможе вирішити і соціальні питання. Відповідно до умов конкурсу, інвестор протягом шести місяців з моменту переходу права власності на пакет повинен, зокрема, сплатити заборгованість по зарплаті і соцплатежах. Також він повинен не допускати нової простроченої заборгованості по зарплаті і підвищувати її з урахуванням інфляційних процесів.
Відзначимо, компанію вже намагалися продати, але приватизація не відбулася. Спроба приватизувати холдинг у 2006 р. завершилася скандалом. Кілька компаній подали позови і оскаржили рішення ФДМУ щодо умов конкурсу, звинувативши керівництво ФДМУ в перевищенні компетенції при встановленні кваліфікаційних вимог до учасників конкурсу. Проведений конкурс став четвертою спробою з 1998 р. продати контрольний пакет акцій підприємства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас