Соціологи визначили "найнебезпечніші" українські банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соціологи визначили "найнебезпечніші" українські банки

15170
Українці визначили три банки, якими небезпечно не повертати борги. Згідно з результатами соціологічного опитування населення, яке в квітні провела Асоціація соціологів України "Імпульс 7000", перші позиції в рейтингу банків, яким наші співвітчизники вважають небезпечними не повернути кредит, зайняли "Приватбанк", "Альфа-банк Україна" і "Індекс-банк".
Так, 23% з опитаних відповідаючи на питання "Методи якого банку стосовно боржника ви вважаєте надмірно жорсткими?" назвали "Приватбанк", 11% респондентів - "Альфа-банк", 6,4% респондентів - "Форум", на інші банки вказали до 3% респондентів.
Примітно, що більшість опитаних (понад 57%) не змогли обґрунтувати які саме методи ними ж названих банків, змушують вважати ці банківські установи жорсткими стосовно боржників. У числі джерел інформації найчастіше опитані називали досвід своїх знайомих або інформацію про конфлікти з банками "третіх осіб". Відповіді на питання "З яким банком ви особисто понад усе боїтеся конфліктувати?" показали, що в першій трійці знову опинилися "Приватбанк", "Альфа-банк" і однакова кількість голосів в "Індекс" і "ВТБ-банку".
Крім того, понад 15,6% респондентів вважають, що "Ощадбанк" і "Приватбанк" мають значний вплив на органи влади всіх рівнів (силовиків, соціальні служби, контролюючі структури тощо), а значить, мають реальну можливість впливати на життєдіяльність і ділову активність свого боржника.
В той же час, в трійці найбільш стабільних банків, за результатами опитування, опинилися два банки - "Альфа-банк" і "Приватбанк" - з числа названих респондентами надмірно жорсткими стосовно боржників. Так, на питання "В якому банку відкрили б сьогодні депозит особисто ви?" 18,8 % респондентів відповіли - "АльфаБанк" і 36,2 % респондентів - "Приватбанк".
Опитування проводилося серед населення України в містах з населенням від 100 тисяч осіб, кількість опитуваних склало 1,5 тисяч осіб, у віці 20-65 років з середньомісячним доходом на одного члена сім'ї від 2 тисяч гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас