Банки готові кредитувати Київ для погашення боргів за газ через боргові векселі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки готові кредитувати Київ для погашення боргів за газ через боргові векселі

Кредит&Депозит
302
Банки готові кредитувати Київ для погашення боргів за газ тільки через боргові векселі. Про це заявив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко під час селекторної наради в Кабінеті міністрів України про стан розрахунків за комунальні послуги, передає кореспондент РБК-Україна.
"Банки готові викупити боргові векселі. Вони їх викупляють, ми отримуємо гроші і розраховуємося за газ. Це можна було б зробити за 2 тижні, в червні за газ ми могли б повністю розрахуватися. На інші варіанти вони не готові йти, оскільки це не передбачено умовами їх роботи з місцевою владою", - заявив Голубченко.
У свою чергу, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв заявив, що 8 червня відбудеться нарада за участю Міністерства фінансів, Мінекономіки і представників КМДА з цього питання. "у вівторок на нараді з Мінфіном, Мінекономіки розробимо механізм розрахунків "Київгазу" з НАК "Нафтогаз України", але коли ми приймали ухвалу (про дозвіл КМДА на залучення кредитів), то я хочу сказати, що ми домовилися з Мінфіном про її продовження на наступний рік"- заявив Клюєв.
Двома днями раніше Голубченко заявив що КМДА веде переговори про залучення 2 млрд грн кредитів для погашення заборгованості за газ. "Ми працюємо, працюємо з "Альфа-банком", "Приватбанком" і працюємо зараз з "Укрсоцбанком", - заявляв Голубченко.
Нагадаємо, 1 червня Кабмін доручив КМДА залучити кредит у розмірі 2 млрд грн для погашення заборгованості по різниці в тарифах перед АЕК "Київенерго" і ВАТ "Київводоканал". Відповідна ухвала уряду була прийнята 31 травня 2010 р. Згідно з документом, Кабмін погодився з пропозицією КМДА про залучення кредитів у фінансово-кредитних установах для покриття тимчасових касових розривів загального фонду міськбюджету Києва на 2 млрд грн з терміном погашення до кінця 2010 р.
Станом на 25 травня ц.р. заборгованість АЕК "Київенерго" перед ДК "Газ України" за спожитий природний газ перевищує 2,08 млрд грн (рівень оплати в 2010 р. - 43%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас