Як захистити свій дім від крадіїв? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як захистити свій дім від крадіїв?

Кримінал
24130
Щодня грабують сотні квартир, і винні в цьому, перш за все, самі жертви. Як захистити свій будинок від квартирних “злодіїв”?
Якщо ви потрапили у зону діяльності квартирних “злодіїв” і допустили будь-яку необачність: не замкнули двері, кватирку, балкон, залишили ключі під килимком або в поштовій скриньці, ваше житло неодмінно “обчистять”. Варто зазначити, що в переважній більшості грабіжниками виявляються “гастролери” – злодії, які “колесять” країною у пошуках легкої наживи.
Багато хто, почувши, що десь в його будинку обікрали квартиру, відразу ж знімають старі двері і на їх місце ставлять дорогі броньовані. Такими діями ви лише покажете “непроханим гостям”, що і у вас є чим “поживитися”. Краще залишити на місці старі двері, а за ними поставити нові. Окрім потужних дверей, значення має якість замку. Не варто економити на ньому – чим надійніше замок, тим менше шансів у грабіжників.
Якщо ви живете на першому поверсі, поряд із зовнішньою газовою трубою або пожежними сходами, поставте грати на вікна, а високі дерева під вікнами краще спиляйте. Одним із найбільш надійних способів захисту від квартирних “злодіїв” є сигналізація. Система безпеки встановлюється в квартирі і виводиться на пульт охорони. А якщо до будинку спробують залізти грабіжники, в лічені хвилини оборона прибуде на місце злочину.
Якщо до вашої квартири під певним приводом (працівник відділу соціального захисту, сантехнік, перевірка вентиляції, підключення Інтернету) прийде навідник, то, лише на хвилину впустивши на поріг, ви дасте йому можливість оцінити “привабливість” приміщення, систему замків і наявність сигналізації.
Значно зменшує вірогідність квартирної крадіжки присутність в приміщенні собаки. Допомагає зберегти майно імітація присутності в приміщенні господарів – підключення до таймерів музичного центру, телевізора, освітлення та інших електричних приладів, які за заздалегідь закладеною програмою включатимуться на певний проміжок часу.
Завжди відмовляйтеся від пропозицій незнайомців поворожити, напитися води, прийняти ліки. Як правило, такі відвідини закінчуються крадіжками. Якщо відвідувач вам не знайомий і відрекомендувався представником якоїсь служби, до якої ви не зверталися, прочинивши двері, перевірте його посвідчення. Якщо виникли сумніви, подзвоніть в службу, попросіть його зайти іншим разом, звернетеся в міліцію, покличте сусідів. Обов’язково перепишіть номери аудіо-, відео-, комп’ютерної і телефонної техніки, цінних паперів і банківських карток. Це допоможе у пошуках злочинця, якщо квартиру обчистять.
Пам’ятайте

1.Не повідомляйте домашню адресу і номер телефону стороннім без потреби.

2.Якщо продаєте цінні речі, не вказуйте в оголошенні час своєї відсутності в квартирі.

3.Не носіть ключі від квартири разом з документами. Втративши ключі, негайно замініть замки або ж поставте додаткові двері. Дуже необачно залишати ключі під килимком або в поштовій скриньці. Якщо виявите, що щось недобре із замками (хтось встиг в них длубатися), терміново сповістіть свого дільничного.

4.Закривайте вікна і кватирки, це особливо важливо, якщо живете на першому або останньому поверсі, в квартирах, розміщених біля пожежних сходів і прибудов.

5.Накопичення кореспонденції в поштовій скриньці вказує злочинцям на тривалу відсутність господарів. Домовитеся з родичами або сусідами, аби вони під час вашої відсутності забирали пошту.

6.Подбайте про страховку власного майна на випадок крадіжки.

7.Не застосовуйте для охорони власної квартири засоби, які можуть спричинити тяжкі наслідки для зловмисника: підведення електроструму, встановлення вибухових пристроїв. Оскільки за законом можете понести відповідальність, якщо пастка спрацює.
Поради дітям
Якщо дорослі пішли у справах, а ти залишився удома, сам перевір, чи надійно закриті двері. Якщо хтось постукає і запитає, де дорослі, скажи, що вони зайняті або відпочивають. Також можна голосно сказати: “Папа, до тебе прийшли!” У випадку якщо незнайомець мав намір зробити щось недобре, він не залишиться чекати…
Батьки повернуться лише за годину, а хтось намагається відкрити замок вхідних дверей? Підійди до дверей і голосно запитай “Хто там?”, якщо спроби відкрити двері продовжуватимуться, негайно дзвони в міліцію, чітко вкажи свою адресу, і через декілька хвилин злочинець виявиться в руках правосуддя. Якщо телефону немає, то голосно поклич батька, зроби вигляд, що дзвониш в міліцію (“Алло, міліція, негайно приїжджайте за адресою…”), з балкона або з вікна поклич на допомогу.
Ні в якому разі не запрошуй додому хлопців, з якими недостатньо знайомий. І взагалі, було б непогано, якби батьки знали, з ким ти товаришуєш.
Виходячи з будинку, щільно закривай двері, балкон, кватирки, не залишай ключі від приміщення в досяжних місцях.
Серед друзів не хизуйся, що в твоїй квартирі є цінні речі. З собою не носи великих сум грошей, навіть якщо такі “завелися” і в твоїй кишені – не розповідай про це стороннім. Крутим мобільним теж менше хизуйся. Якщо ж помітив, що тебе переслідують, краще зайди в найближчий магазин або іншу установу або попроси когось з дорослих довести тебе додому.
Почуття безпеки вельми підступне! Як свідчить статистика, більшість людей відчувають себе занадто захищеними, а тому живуть так, ніби грабіжники і злодії існують лише у фільмах. Людині чомусь здається, що жертвою злочину завжди стають інші, а з ним нічого поганого статися не може. Як ми інколи сильно помиляємося!
За матеріалами:
Україна Криминальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас