АМКУ: Банки не повинні нав'язувати конкретних страховиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Банки не повинні нав'язувати конкретних страховиків

Казна та Політика
674
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував п'яти найбільшим банкам дотримуватися принципу конкуренції при акредитації страхових компаній. Як повідомляє прес-служба АМКУ, відповідне рішення було прийняте на сьогоднішньому засіданні Комітету.
Зокрема, рекомендації АМКУ, перш за все, стосуються "Приватбанку", "Райффайзен Банку Аваль", "Укрсоцбанку", "OTP Bank" і "Укрсиббанку".
За інформацією АМКУ, в 2008-2009 роках в комітет надійшло близько 100 заяв від громадян і страхових компаній стосовно дій вищезгаданих банків, пов'язаних з неприйняттям від власних позичальників договорів страхування, укладених ними з самостійно вибраними компаніями.
Крім того, відзначають в АМКУ, банки нав'язують своїм клієнтам послуги певних страхових компаній (СК), що може негативно вплинути на конкуренцію на ринку страхових послуг.
Враховуючи ситуацію, що склалася, АМКУ рекомендував вказаним вище банкам вжити заходи для забезпечення дотримання принципів конкуренції при акредитації СК, а також забезпечити прозорість і відкритість цього процесу.
Зокрема, банкам рекомендовано розміщувати на своєму офіційному веб-сайті і в своїх відділеннях список акредитованих СК, список необхідних вимог для отримання акредитації, а також весь необхідний список документів.
Що стосується інших банків, то в Антимонопольному комітеті сподіваються, що вони зроблять так само.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас