Точка зору: Рекапіталізовані банки будуть готові до приватизації лише до 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Рекапіталізовані банки будуть готові до приватизації лише до 2012 року

Казна та Політика
367
Банки, які під час рекапіталізації перейшли в державну власність, будуть готові до приватизації не раніше 2012 року. Таку думку висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
"Ці банки ще не стали на шлях стабільного зростання, тому продати їх, щоб відбити ті гроші, які в них були вкладені торік, на сьогоднішній день не удасться. Лише коли ми виведемо банки на стабільну прибутковість і покажемо, що вони зможуть зростати далі, тоді їх можна буде продавати", - вважає О.Жолудь.
За його словами, ціна банків, яку мав би встановити уряд з врахуванням вливань ресурсів у минулому і поточному році, на сьогодні буде нецікава інвесторам.
"На сьогоднішній день в них (у покупці банків – ред.) ніхто не буде зацікавлений, не зацікавлений купувати їх за тією ціною, яка б враховувала вкладення коштів торік. А продавати їх за ціною нижче за ті витрати, які в них вклали у минулому і цьому році, недоцільно і, так би мовити, не по-державному", - відзначив О.Жолудь.
На думку експерта, ре капіталізовані банки зможуть вийти на нормальний режим роботи і, відповідно, стати цікавим об'єктом для покупки інвесторами не раніше ніж до 2012 року.
Довідка. 10 червня 2009 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про рекапіталізацію трьох недержавних комерційних банків – "Укргазбанку", "Родовід Банку" і банку "Київ".
В липні 2009 року Мінфін став власником 99,9721% акцій "Родовід Банку". Частка держави в капіталі "Укргазбанку" склала 84,21%. У капіталі банку "Київ" державі належить 99,93%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас