"Ъ": Ліквідатор кримінальної справи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Ліквідатор кримінальної справи

Казна та Політика
2124
Як стало відомо Комерсант-Україна, Голосіївський районний суд скасував постанову про порушення кримінальної справи проти колишнього ліквідатора Трансбанку Олександра Андрійчука. Суд вирішив, що слідство мало достатніх фактів для доказу підроблення документів, за допомогою яких Андрійчук переписав на банк акції телеканалу "Тоніс" для подальшого перепродажу. Незабаром він може повернутися на посаду ліквідатора цієї установи.
Вчора заступник голови Нацбанку Василь Пасічник заявив, що всі звинувачення консалтингової компанії (КК) "Партнери" на адресу колишнього тимчасового адміністратора і ліквідатора Трансбанку Олександра Андрійчука "не відповідають дійсності".
Нагадаємо, КК "Партнери" повідомляла, що Андрійчук, маючи депозити в Трансбанку, не мав права займатися його санацією і своїми діями довів банк до банкротства. Після чого стосовно ліквідатора було порушено кримінальну справу, яка розглядалася за фактом підроблення документів, завдяки яким Трансбанк, як охоронець акцій телеканалу "Тоніс", влітку 2009 року переписав на свій рахунок 1 млн акцій каналу з рахунку свого позичальника, який відмовився платити по кредитах. На доказ своєї правоти регулятор передав рішення Голосіївського районного суду Києва №4-644/10 від 29 березня, який скасував постанову про порушення кримінальної справи проти Андрійчука.
Доказову базу, на підставі якої слідчий Голосіївського райуправління МВС в Києві Ігор Грибаков порушив кримінальну справу проти екс-ліквідатора Трансбанку, суд вважав недостатньою. Суд відзначив, що на момент порушення кримінальної справи стосовно Олександра Андрійчука у прокурора були відсутні достатні фактичні дані, які б вказували і підтверджували факт того, що при передачі акцій використовувалися підроблені документи. Постанова згідно процедурі могла бути оскаржена протягом семи днів.
Проте в прес-службі КК "Партнери" повідомили, що подати скаргу на рішення суду не встигли, оскільки дізналися про нього від кореспондента: "Ми проаналізуємо ситуацію і в разі незгоди з даним судовим рішенням зробимо передбачені законодавством дії з його скасування і захисту прав заявника". Слідчий Ігор Грибаков про свої плани щодо справи повідомити відмовився, пославшись на таємницю слідства.
За даними НБУ, на 1 січня Володимир Костерін володів безпосередньо 11,44% Трансбанку і 72,93% - через консалтингову компанію "Партнери". Власниками каналу "Тоніс" були Володимир Костерін (15,02%), Наталія Жиліна (4,5%), Трансбанк (8,46%), компанія "Партнери" (60,42%), "ДКД 04" (2,5%), "Артекс-Плюс" (2,43%) і "Наталка" (6,6%).
Сам Андрійчук поки що в Трансбанк повертатися не планує. "Після всього цього я хочу взяти відпустку, а лише потім, можливо, попрошу Нацбанк знову призначити мене в Трансбанк", - сказав він. У Нацбанку вважають, що з ліквідацією Трансбанку справляється його колишній заступник Федір Сегін. "Він погоджує з нами всі свої дії", - заявили в дирекції по банківському нагляду НБУ.
Але навіть факт скасування проти Олександра Андрійчука кримінальної справи затягне процес відсудження в Трансбанку акцій "Тоніса", упевнені юристи. "Шанси повернути акції в порядку кримінального розслідування були вищі, ніж якимсь іншим чином", - підкреслив управляючий партнер юридичної фірми Amond & Smith Денис Кузнецов. При цьому юристи повідомили, що рішенням Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку заборонені всі операції з акціями телеканалу.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас