Fitch підвищило до "стабільного" прогноз щодо рейтингів 9 українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило до "стабільного" прогноз щодо рейтингів 9 українських банків

Казна та Політика
1564
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings слідом за зміною прогнозу по суверенних рейтингах України змінило з "негативного" на "стабільний" прогноз по рейтингах дев'яти українських банків і підтвердило всі їхні рейтинги, йдеться в повідомленні агентства.
Прогноз підвищений по рейтингах Укрсиббанку, Укрсоцбанку, банку "Форум", ПроКредит Банку, Правекс-банку, ВТБ Банку, Приватбанку і державних Ощадбанку і Укрексімбанку.
Згідно з повідомленням, зміна прогнозу по рейтингах Укрсиббанку, Укрсоцбанку, банку "Форум", ПроКредит Банку, Правекс-банку і ВТБ Банку враховує зменшення вірогідності пониження країнної верхньої межі України "B-" слідом за зміною прогнозу по суверенних рейтингах.
Fitch відзначає, що країнна верхня межа України, що відображає трансфертний ризик і ризик конвертації, стримує довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) банків в іноземній валюті, оскільки обмежує міру, в якій підтримка з боку мажоритарних іноземних акціонерів цих банків може враховуватися в їхніх рейтингах. Довгострокові РДЕ банків в національній валюті "B" також беруть до уваги країнні ризики України.
Щодо Ощадбанку і Укрексімбанку Fitch вважає, що вірогідність зниження здатності держави надати їм підтримку, незважаючи на її обмеженість (про що свідчать суверенні довгострокові РДЕ на рівні "B-"), зменшилася.
Зміна прогнозу по рейтингу Приватбанку враховує зниження вірогідності пониження країнної верхньої межі України слідом за зміною прогнозу щодо суверенних рейтингів. На думку Fitch, поточний рейтинг Приватбанку "B-" адекватно відображає ризики, зумовлені істотним погіршенням якості активів протягом кризи і потенціалом тиску на капітал в разі подальшого збільшення знецінення кредитів. Приватбанк є найбільшим банком країни за розміром сукупних активів і базою роздрібних депозитів, і його рейтинги зумовлені самостійною кредитоспроможністю банку, йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, Fitch Ratings змінило прогноз по довгострокових РДЕ України в іноземній і національній валюті на "стабільний" з "негативного".
Довгострокові РДЕ України підтверджені на рівні "В-", короткостроковий РДЕ в іноземній валюті - на рівні "В".
Країнна верхня межа підтверджена на рівні "В-".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас