Аналітик: Підвищення рейтингу України робить плани з випуску суверенних єврооблігацій цього року більш реальними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Підвищення рейтингу України робить плани з випуску суверенних єврооблігацій цього року більш реальними

281
Підвищення агентством S&P рейтингу України з ССС+ (найнижчий рівень серед рейтингових оцінок України) до В- додасть ринку позитивних настроїв, проте потрібно розуміти, що в більшості своїй ця подія вже закладена в цінах українських єврооблігацій та акцій. Про це розповіла старший аналітик ІК "Phoenix Capital" Марія Майборода.
"Котирування CDS на український борг давно знизилися, NDF на гривню стрімко падає, індекс "Української біржі" зріс на 40% з початку року, а котирування єврооблігацій досягли номіналу. Але рейтингові агентства продовжували оцінювати український ризик як дуже високий. Причина досить проста: ринок живе очікуваннями, тоді як агентства беруть рейтингові рішення за фактом доконаних подій, і тому їхні дії запізнюються в порівнянні з реакцією ринку", - відзначила аналітик.
Вона вважає, що підвищення рейтингу формалізувало поліпшення фінансового іміджу України в очах інвесторів. "Відсутність у країни рейтингів з літерою "С" полегшить Україні доступ до зовнішніх ринків капіталу. Так, наприклад, плани по випуску суверенних єврооблігацій цього року стають більш реальними", - резюмувала М.Майборода.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас