В Києві пограбували відділення "Індекс-банку" на 100 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Києві пограбували відділення "Індекс-банку" на 100 тис. грн

Кримінал
3253
У Подільському районі Києва 17 листопада близько 10:00 невідомий вчинив розбійний напад на відділення "Індекс-банку", взявши, за попередніми даними, 100 тис. грн.
Про це РБК-Україна повідомили в главку столичної міліції.
За повідомленням, невідомий чоловік у масці зайшов до фінансової установи, сокирою розбив два скла каси, забрав гроші і зник з місця злочину.
Як розповів співрозмовник агентства, на час нападу фізичної охорони в банку не було, а приватні охоронці прибули, коли було вже пізно. Особа грабіжника встановлюється.
Попереднє велике пограбування банківської установи України сталося в Запоріжжі 12 листопада ц.р. Як і в цьому випадку, обличчя грабіжника було закрите медичною марлевою пов'язкою. Чоловік підійшов до каси валютних операцій відділення банку, розташованого на проспекті Леніна, і, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, наказав касирові скласти готівку в пакет. Отримавши гроші, значну суму в різних валютах, грабіжник зник з місця злочину.
В столиці попереднє пограбування банківської установи сталося 16 жовтня, в Шевченківському районі. Там було пограбовано відділення "ПриватБанку", на суму більше 5 тис. грн.
Варто зазначити, що Генпрокуратура і МВС впродовж довгого часу вимагають від Нацбанку зобов'язати комерційні банки у всіх банківських установах встановити пристрої відеоспостереження. На сьогодні більшість банківських установ України не обладнана жодними засобами охорони - ні фізичними, ні технічними. Тому МВС наполягає на тому, аби Нацбанк як необхідну умову ліцензування включив вимогу про обладнання відділень банку відеоспостереженням.
За інформацією МВС, з початку року кількість нападів на українські банки збільшилась в середньому в 2,4 рази.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас