Тігіпко вимагає покарати чиновників, що продали в 2007 р. "Луганськтепловоз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вимагає покарати чиновників, що продали в 2007 р. "Луганськтепловоз"

Казна та Політика
687
Кандидат на пост президента України, банкір Сергій Тігіпко вимагає покарати чиновників, які продали в 2007 році підприємство "Луганськтепловоз" російській компанії "Трансмашхолдинг". Про це повідомляє прес-служба кандидата.
"Якщо доведено, що приватизація була проведена з порушенням закону, то покараний має бути інвестор, котрий брав участь у ній, але більшою мірою продавець, конкретний чиновник від держави", - таку думку висловив С.Тігіпко, коментуючи повернення в держвласність 76% акцій "Луганськтепловозу".
Як відзначає прес-служба банкіра, це підприємство було продане в 2007 році російській компанії "Трансмашхолдинг". Умови конкурсу були фактично прописані під російського інвестора, а ціна продажу - занижена мінімум в два рази в порівнянні зі справедливою вартістю підприємства.
"Продаж "Луганськтепловозу" - типовий приклад нечесної приватизації. І не тому, що був вибраний неправильний інвестор, навпаки, "Трансмашхолдинг", мабуть, найкращий власник для українського заводу. Але тому, що сам конкурс був фарсом, а ціна продажу ледве відрізнялася від номінальної вартості, ступінь відповідальності чиновника, який сприяв проведенню корупційного конкурсу, значно більша, ніж провина інвестора. Відповідним має бути і покарання", - сказав С.Тігіпко.
І все ж, підкреслив він, реприватизація "Луганськтепловозу" - це той випадок, коли сторонам потрібно шукати компроміс.
"Без профільного інвестора цей завод не має перспектив. Думаю, стояти на принципах в збиток економіці і працівникам "Луганськтепловозу" не потрібно. Мова може йти про доплату або інший варіант вирішення суперечки", - вважає С.Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас