На українському ринку єврооблігацій на поточному тижні домінували продавці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українському ринку єврооблігацій на поточному тижні домінували продавці

Фондовий ринок
223
Незважаючи на пануючий на світових ринках оптимізм, який виливається у все більший інтерес до ринків, що розвиваються, в українському сегменті впродовж тижня домінували продавці, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" опитані експерти.
Як повідомив старший фінансовий аналітик Astrum Investment Management Сергій Фурса, спред індексу EMBI+Україна розширився на 64 пункти до 963 пунктів, тоді як спред індексу EMBI+Global звузився на 38 пункту до 304 пунктів.
Крім того, експерт відзначив, що тиск на котирування українських євробондів продовжує чинити ситуація з "Нафтогазом України".
"Останнє падіння котирувань спостерігалося на тлі рішення комітету ISDA про визнання факту дефолту по єврооблігаціях "Нафтогазу України". Таким чином, страховий випадок (дефолт) настав, і власники CDS можуть отримати свої кошти", - повідомив експерт.
Разом з тим він відзначив, що заява про згоду 92% власників єврооблігацій на реструктуризацію, має зняти напругу з ринку. Проте до повного завершення процесу спреди в українському сегменті єврооблігацій залишатимуться несправедливо розширеними, підкреслив експерт.
Крім того, важливою подією для українського ринку бондів стала нова пропозиція банку "Надра" про реструктуризацію.
Як повідомлялося, банк запропонував тримачам боргу три варіанти. Перший передбачає погашення 20% випуску зараз. Другий - списання 50% боргу і продовження терміну обігу на сім років з прибутковістю 8%. Третій варіант передбачає переведення половини заборгованості в субординований борг з погашенням через дев'ять років під 3% річних, половина боргу, що залишилася, буде повернена через вісім років, банк готовий платити за нього 4% на рік.
"Пропозиція заснована на ринкових котируваннях, і ми чекаємо, що вона не зробить істотного впливу на вартість єврооблігацій банку "Надра". Ми також вважаємо, що опубліковані умови не стануть остаточним варіантом, і сторони продовжать шукати шлях до компромісу", - вважає С.Фурса.
Він додав, що зараз інвестори чекають вирішення ситуації з націоналізацією банку - перед виборами уряд не може допустити банкротства фінансової установи, що має широкий портфель роздрібного фондування.
"Таким чином, інвестори мають можливість не поспішати з прийняттям остаточних умов реструктуризації", - сказав С.Фурса.
Як повідомив трейдер ІК "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінських, на поточному тижні в банківських паперах активні покупки спостерігалися в Укрсоцбанку'10 і Приватбанку'12, продажі припали на Вабанк'10 і Альфа-банк'12. За тиждень Азовсталь'11 показала зростання в 3% на тлі новин про присвоєння міжнародним рейтинговим агентством Fitch рейтингу на рівні "В". При цьому бонди "Миронівського хлібопродукту" зберегли свої позиції.
П’ятирічний CDS за тиждень підріс на 30 б.п. і котирувався на рівні 1245 б.п.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас