Медведько: У Генеральної прокуратури України немає підстав для порушення кримінальної справи щодо спроби приватизації ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведько: У Генеральної прокуратури України немає підстав для порушення кримінальної справи щодо спроби приватизації ОПЗ

168
У Генеральної прокуратури України немає підстав для порушення кримінальної справи щодо спроби приватизації "Одеського припортового заводу". Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив генпрокурор Олександр Медведько. За його словами, Генпрокуратура одержала від Фонду державного майна відповідь на свій запит щодо цього конкурсу.
"Я вважаю, у такій ситуації в нас немає підстав для порушення кримінальної справи", - сказав А.Медведько.
Нагадаємо, заступник генпрокурора Тетяна Корнякова 30 вересня сказала: "Для кримінальної справи потрібно, щоб державі було завдано битку. Для того щоб визначити, чи завдано збитку, необхідно, щоб цей конкурс відбувся, а, як відомо, комісія Фонду держмайна визнала цей конкурс таким, що не відбувся". Як повідомлялося, 29 вересня ТОВ "Нортіма" (Україна) придбала контрольний пакет ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у розмірі 99,567% статутного фонду за 5 млрд грн. Ціна продажу перевищила початкову на 1 млрд грн. Крок аукціону становив 50 млн грн. У торгах взяли участь 3 компанії - ТОВ "Азот-сервис" (Росія) (подала заявку від імені ВАТ "СИБУР") ", ВАТ "Фрунзе-Флора (Україна)" і ТОВ "Нортіма" (Україна).
Пізніше виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко повідомив, що комісія із приватизації ОПЗ Фонду держмайна прийняла рішення не визнавати ТОВ "Нортіма" переможцем у конкурсі по приватизацію заводу у зв'язку з тим, що він був проданий за заниженою ціною.
Крім того, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, коментуючи результати проведення приватизації ОПЗ, звинуватила в змові претендентів на придбання ОПЗ із метою приватизації підприємства за заниженою ціною.
Прем'єр-міністр підкреслила, що в результаті дій Президента України Віктора Ющенка й українських судів, кількість претендентів на покупку підприємства істотно скоротилась, що дозволило тим, хто залишився, вступити в змову.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас