Український ринок акцій у середу закрився різнонаправленно, гравці фіксували прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у середу закрився різнонаправленно, гравці фіксували прибуток

Фондовий ринок
113
Незважаючи на ранкове зростання українських фондових майданчиків після дводенного ралі, з обіду гравці почали фіксацію прибутку, поступово збільшуючи активність у продажах. За підсумками дня фондові майданчики України показали змішану динаміку: індекс " Української біржі" знизився на 1,7% - до 1366,92 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" виріс на 0,96% - 553,29 пункту.
"Український ринок сьогодні знизився на тлі позитивної зовнішньої кон'юнктури, перебуваючи під тиском фіксації прибутку в рамках бурхливого росту попередніх днів", - повідомив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
Як відзначила фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур, акції представників банківського сектору зросли при відкритті торгів, однак уже до завершення сесії показали "мінус", за винятком акцій Укрсоцбанку (на "Українській біржі"). За її словами, в основному в середу продавали папери найбільш ліквідних емітентів, зокрема металургійних та енергогенеруючих підприємств.
У середу на українському ринку акцій спостерігалося помірковано позитивне внутрішнє новинне тло. Як повідомив Іванишин, позитивний вплив на фондовий ринок виявило зміцнення курсу гривні на міжбанку до 8,25 грн/$1.
Крім того, невелику підтримку українському ринку акцій виявила публікація даних про падіння ВВП України в другому кварталі на 17,8% проти 20,3% у першому. "Дані свідчать про те, що українська економіка стабілізувалася й подає перші фундаментальні ознаки відновлення", - вважає Іванишин.
На "Українській біржі" у середу пройшла фіксація всьому спектру акцій. Найбільше падіння зафіксоване з акцій "Донбасенерго" (-17,33%), "Луганськтепловозу" (-13,33%), "Стіролу" (-11,54%), "Центренерго" (-8,68%).
За даними інвестгрупи "ТАСК", у зв'язку зі збором реєстру біржі торги з Єнакіївського метзаводу (-7,82%), "Азовсталі" (-5,58%), Новомосковського трубного заводу (-2,78%), банку "Форум" (-2,66%) та Укрсоцбанку були припинені о 15:00 кч.
Подорожчали в середу акції Укрсоцбанку (+3,27%), "Укрнафти" (+2,66%), "Мотор-Січі" (+3,31%), Сумського НПО ім. Фрунзе (+2,04%), ЛуАЗу (+1,4%), ММК ім. Ілліча (+0,79%), "Укртелекому" (+0,29).
На "Українській біржі" у середу укладено 1687 угод на загальну суму 41,83 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у середу більшість угод носила технічний характер у зв'язку із закінченням місяця. Найбільш активно торгувалися акції "Азовсталі", що подешевшали на 6% і "Укрнафти", що зросли в ціні на 2,98%.
На "ринку котирувань" ПФТС укладено 88 угод на суму 5,4 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС у середу найбільш активно торгувалися акції "Центренерго" (-5,12%) і "Укрнафти" (+5,44%).
На "ринку заявок" ПФТС у цей день укладено 51 угода на суму 4,1 млн грн.
Трейдер інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінських повідомив, що на ринку єврооблігацій України в середу спостерігався попит на довгі папери в суверенному секторі на бонди Україна'16 і Україна'17, які показали зростання на 50 б.п. У корпоративному сегменті зберігся попит на довгі банківські випуски Укрексімбанк'16 і Приватбанк'16, повідомив експерт. Крім того, за його словами, інвестори продовжили активно купувати бонди Миронівського хлібопродукту і муніципальні випуски Києва. Основні продажі в цей день довелися на бонди "Азовсталі" (-50 б.п.) і ПУМБу (-50 б.п.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас