Ющенко просить ГПУ розібратися з ситуацією навколо продажу ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко просить ГПУ розібратися з ситуацією навколо продажу ОПЗ

Фондовий ринок
272
Президент України Віктор Ющенко просить генерального прокурора Олександра Медведька дати правову оцінку діям посадових осіб Фонду державного майна з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) на конкурсі та прийняти передбачені законом заходи для притягнення до відповідальності винних у порушенні закону, повідомляє прес-служба глави держави.
Ющенко вважає абсолютно неприйнятним такий підхід до приватизації стратегічних об'єктів, які продемонстрували уряд і Фонд державного майна України під час спроби продажу ОПЗ.
Вкотре, на думку президента, було продемонстровано небажання діяти в рамках закону і повну зневагу до рішень суду.
На думку Ющенка, не звертаючи уваги на чинний указ президента України й рішення суду, Фонд державного майна пішов на пряме порушення закону і провів запланований конкурс, виконуючи тіньові домовленості уряду. Зважаючи на широкий розголос неправомірних дій уряду, інвестори відмовилися називати реальну ціну за ризиковий об'єкт приватизації.
Коли під час конкурсу не вдалося реалізувати домовленість уряду щодо продажу акцій ОПЗ певному покупцеві, конкурсна комісія не визнала результатів аукціону. Такі дії викликають неприємні асоціації щодо повторення вже пройденого етапу кулуарної приватизації і є абсолютно неприйнятними, відзначає президент.
В зв'язку з цим Ющенко звернувся до генерального прокурора України з проханням дати правову оцінку діям посадових осіб ФДМ і вжити передбачених заходів для притягнення до відповідальності винних у порушенні закону.
"Президента України обурює спроба уряду "свою недолугу бюджетну політику компенсувати шляхом продажу стратегічних для держави об'єктів". Замість реальних бюджетних реформ, зменшення бюджетних витрат уряд продовжує практику збору заздалегідь податків, невиплати податку на додану вартість, а в даний час ще й реалізовувалася спроба продажу стратегічного для країни Одеського припортового заводу", - наголошується в повідомленні прес-служби глави держави.
Ющенко відзначає, що уряд на сьогодні дотримується тактики під назвою "Пересидіти кризу". Головний фінансовий документ на 2010 рік наочно продемонстрував політику уряду, запропонувавши побудувати бюджет на нереальній прибутковій частині, посиленні ручного управління ресурсом, абсурдності Стабілізаційного фонду.
Небажання уряду проводити бюджетну реформу закриває перед Україною перспективи економічного розвитку і значно погіршує умови виходу з кризи, підкреслює президент України.
Нагадаємо, за результатами аукціону, що відбувся сьогодні в будівлі Фонду держмайна в Києві, власником 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" стало ТОВ "Нортіма" (Україна).
Пізніше комісія Фонду держмайна не визнала переможцем конкурсу з приватизації ОПЗ компанію "Нортіма". Конкурс оголошений таким, що не відбувся.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас