ФДМ: Продаж ОПЗ зачекає "до кращих часів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ: Продаж ОПЗ зачекає "до кращих часів"

Фондовий ринок
458
Фонд державного майна України (ФДМУ) прогнозує, що акції "Одеського припортового заводу" будуть знову виставлені на продаж не раніше наступного року.
Про це заявив журналістам виконуючий обов'язки голови ФДМУ Дмитро Парфененко, коментуючи рішення комісії із приватизації ОПЗ визнати конкурс із продажу недійсним.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості повторного проведення конкурсу з приватизації ОПЗ, Парфененко заявив: "Ми будемо чекати кращих часів, у тому числі і політичних, для того, щоб була єдина політична воля, єдине бачення процесів приватизації. Я думаю, що це буде в наступному році".
На його думку, адекватна ціна Одеського припортового заводу становить 8-9 мільярдів гривень
При цьому, за словами Парфененка, умови конкурсу з приватизації ОПЗ змінюватися не будуть.
Нагадаємо, на конкурсі із продажу ОПЗ, що відбувся сьогодні, 29 вересня, і проходив у формі відкритого аукціону, найбільшу суму за контрольний пакет (99,567%) Одеського припортового заводу запропонувало ТОВ "Нортима" (Україна) - 5 мільярдів гривень. Ціна продажу перевищила початкову на 1 мільярд гривень. Крок аукціону становив 50 мільйонів гривень. У торгах взяли участь 3 учасника - ТОВ "Азот-Сервіс (Росія)", ТОВ "Фрунзе-Флора (Україна) ” і ТОВ "Нортима" (Україна).
Однак комісія ФДМУ з приватизації Одеського припортового заводу прийняла рішення не визнавати ТОВ "Нортима" переможцем у конкурсі з приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" у зв'язку з тим, що він був проданий за заниженою ціною.
За словами Парфененка, ФДМ та уряд України зробили все, щоб конкурс пройшов відкрито і прозоро, однак на фонд чинився жорсткий тиск. "Були позови, рішення судів, усе це було спрямовано на те, щоб у підсумку знизити ціну ОПЗ. На жаль, ця мета була досягнута", - відзначив Дмитро Парфененко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас