Вищий госпсуд зобов'язав "Arcelor Mittal Кривий Ріг" виплатити ЗЗФ 205 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий госпсуд зобов'язав "Arcelor Mittal Кривий Ріг" виплатити ЗЗФ 205 млн грн

202
Вищий господарський суд України (ВГСУ) у понеділок підтвердив рішення судів першої і другої інстанції про примусове стягнення з ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) 205,59 млн грн.
Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила представник ВАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" Світлана Романова.
Зазначена сума повинна бути виплачена Запорізькому заводу феросплавів (ЗЗФ) як передоплата за феросилікомарганець, який, як наполягає ЗЗФ, у числі інших марок феросплавів "Arcelor Mittal Кривий Ріг" повинен був придбати в четвертому кварталі 2008 року.
Романова також повідомила, що "Arcelor Mittal Кривий Ріг" розглядає можливість звернення до Верховного суду України.
Як повідомлялося, минулого тижня Господарський суд Дніпропетровської області виніс рішення по другому, третьому і четвертому позовах заявлених справ і зобов'язав "Arcelor Mittal Кривий Ріг" у примусовому порядку сплатити ЗЗФ 134 млн грн і 40,3 млн грн передоплати за постачання феромарганцю. У свою чергу, "Arcelor Mittal Кривий Ріг" оскаржив рішення в Апеляційному господарському суді Дніпропетровської області і ВГСУ.
ВАТ "Запорізький завод феросплавів" - один із трьох вітчизняних виробників цієї продукції. Бізнес ЗЗФ, Стахановського ЗФ, Орджонікідзевського і Марганецького гірничозбагачувальних комбінатів організує ПриватБанк (Дніпропетровськ).
Arcelor Mittall Кривий Ріг" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск більше 6 млн тонн прокату, близько 7 млн тонн сталі і понад 7,8 млн тонн чавуну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас