Що нового в проблемних банках (21-25 вересня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що нового в проблемних банках (21-25 вересня)

Кредит&Депозит
6902
Газета "Дело" з'ясувала, які зміни сталися в банках з тимчасовою адміністрацією на поточному тижні.
Банк "Київ"
В кінці минулого тижня з банку "Київ" вивели тимчасову адміністрацію.
"Київ" продовжує повертати населенню депозити, термін яких дійшов кінця. При цьому гривневий вклад можна забрати без проблем, а з валютними депозитами є деякі нюанси.
Як повідомив співробітник гарячої лінії банку, щоб забрати доларовий вклад, необхідно заздалегідь подзвонити в банк за номером 206-51-91. Консультант повідомить дату і час, коли банк матиме валютну готівку.
Укрпромбанк
Фінустанова планує почати виплачувати депозити вкладникам, які молодші 20 років. Клієнти, чиї депозити не перевищують 5 тис. грн., дістануть можливість забрати кошти в разі потреби платити за навчання. Також банк має намір почати часткові виплати депозитів, сума яких не перевищує 10 тис. грн., а термін дії закінчився до березня 2009 року.
Обидві програми вже розроблені й подані на затвердження в Національний банк. За словами представника фінустанови, в планах тимчасової адміністрації запустити обидві програми в кінці вересня - початку жовтня, але точні дати будуть залежати від затвердження їх Нацбанком.
Банк регіонального розвитку
В середу прес-служба Банку регіонального розвитку (БРР) опублікувала інформацію про те, що 10 вересня Національний банк затвердив програму фінансового оздоровлення БРР. Вона передбачає збільшення статутного капіталу БРР на загальну суму 420 млн. грн. за рахунок коштів інвестора. Відповідно до фінансового плану, до 1 жовтня 2009 року капітал банку повинен збільшитися на 85,3 млн. грн., а до 1 січня 2010-го - ще на 334,7 млн. грн.
А поки гроші не заведені в банк, з вкладниками БРР не розраховується - виплати з депозитів і відсотки з них ще заморожені. "Поки ніяких виплат ми не проводимо", - повідомила співробітниця БРР.
Банк "Надра"
Банк повідомив, що за результатами оцінки кредитного портфеля фінансової установи понад 70 крупних позичальників не виконують перед ним своїх зобов'язань.
Обсяг заборгованості цих позичальників складає понад 4 млрд. грн., або більше 50% всього депозитного портфеля банку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас