Коломойський допускає участь групи ПриватБанку в приватизації ОПЗ тільки разом з іншими інвесторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський допускає участь групи ПриватБанку в приватизації ОПЗ тільки разом з іншими інвесторами

Фондовий ринок
350
Співвласник ПриватБанку, що входить в групу найбільших, Ігор Коломойський допускає участь групи ПриватБанку в приватизації Одеського припортового заводу (Одеська область) тільки разом з іншими інвесторами.
Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда".
"Самі ми його купувати не збираємося. ОПЗ, звичайно, гарне підприємство, але так, щоб віддати за це півжиття або півцарства, ми не готові", - відзначив Коломойський.
Він додав, що вважає недоцільним витрачати такі значні кошти на купівлю активу (початкова ціна - 4 млрд. гривень) в умовах політичної та економічної нестабільності (світова економічна криза, вибори Президента України).
Він додав, що група ПриватБанку вже досягла взаєморозуміння з Олександром Ярославським (власник черкаського "Азоту") і веде переговори з іншими можливими партнерами, імена яких група не розголошує.
При цьому Коломойський допустив можливість участі в конкурсі в партнерстві з одним тільки Ярославським, додавши, що більш оптимальним буде залучення додаткових партнерів, оскільки ціна ОПЗ (за умови сильного ажіотажу) може досягти 1 млрд. доларів).
"Думаю, максимальна ціна може дійти до мільярда доларів. Це якщо буде багато учасників і буде ажіотаж. А може бути і так, що особливо охочих не буде і можна буде забрати за стартовою ціною", - відзначив бізнесмен.
Основним своїм конкурентом серед претендентів на ОПЗ Коломойський назвав російські компанії ("Сибур", "Єврохім"), при цьому бізнесмен також очікує обов'язкової участі в конкурсі норвезької Yara (вона може бути опосередкована, оскільки більше 25% акцій компанії належить норвезькій державі).
При цьому, на думку співвласника ПриватБанку, з погляду державних інтересів проводити велику приватизацію в період економічної кризи нераціонально.
Як повідомляло агентство, 12 компаній попросили у Фонду державного майна необхідний пакет документів для участі в конкурсі з приватизації ОПЗ.
Раніше виконувач обов'язків голови ФДМ Дмитро Парфененко повідомляв про зацікавленість російських компаній "Єврохім" і "Сибур Холдинг", норвезької Yara International, групи компаній, афілійованих із ПриватБанком, а також структур бізнесмена Олександра Ярославського в приватизації ОПЗ.
ФДМ оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ; стартова ціна пакета акцій становить 4 млрд. гривень, проведення конкурсу заплановане на 29 вересня.
Січень-червень ОПЗ закінчив зі збитком 38,263 млн. гривень, скоротивши чистий дохід у порівнянні з аналогічним періодом 2008 на 43%, або на 712,801 млн. гривень до 945,063 млн. гривень.
2008 рік завод закінчив із чистим прибутком 796,977 млн. гривень.
100% акцій відкритого акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" належить державі та управляється ФДМ.
Завод спеціалізується на виробництві аміаку та карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
Група ПриватБанку контролює одного з найбільших виробників азотних добрив компанію "Дніпроазот" (Дніпропетровськ).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас