Що нового у проблемних банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що нового у проблемних банках

10301
Газета "Дело" з'ясувала, які зміни відбулися в банках з тимчасовою адміністрацією з початку серпня
Родовід Банк
Депозити населенню в банку видають із 3 серпня. Щоб одержати свій внесок, можна скористатися електронним управлінням черги, яке працює в онлайн-режимі на сайті банку. Правда, простіше зателефонувати в колл-центр і назвати свій ідентифікаційний номер.
У такому випадку оператор колл-центру сам поставить у чергу і повідомить, коли можна прийти за депозитом. "Чекати своєї черги доведеться недовго. Два-три дні, максимум тиждень", - заспокоїв оператор. При цьому в колл-центрі активно пропонують переоформити депозитний договір. З 13 серпня банк підняв ставки за вкладами - до 20% річних у гривні (термін розміщення від 3 місяців до року), до 11% - у доларах, і до 8% - у євро.
Крім того, з 11 серпня банк підвищив ліміти по платіжних картках і тепер у банкомату по картках Mastercard Maestro і Visa Electron можна зняти до 5 тис. грн. на добу, Mastercard Mass і Visa Classic - до 15 тис. грн., а по Mastercard Gold і Visa Gold - до 25 тис. грн.
Трансбанк
У колл-центрі банку сказали, що ще не почали видавати депозити, але планують здійснювати виплати найближчим часом - з 2 вересня, коли закінчиться дія мораторію на задоволення прав кредиторів.
Банк "Київ"
У фінустанові повідомили, що таких черг за вкладами, які були наприкінці липня - початку серпня, коли тільки почався процес повернення депозитів громадянам, уже немає. Вклад і відсотки можна забрати протягом 8-10 днів, надавши у своє відділення депозитні картки і договір. Крім того, для зручності клієнтів банк продовжив свій робочий тиждень до 6 днів і тепер працює з понеділка до суботи, операційний день продовжений до 18.00.
"Національний кредит"
Тут планують виплачувати депозити з кінця вересня. Але вже просять вкладників звертатися і пролонгувати договори на попередніх умовах. У банку стверджують, що в такому випадку вклад можна буде зняти чотирма рівними частинами протягом терміну дії договору.
Укрпромбанк
Депозити тут як і раніше не повертають. У банку повідомили, що подали в НБУ на затвердження розрахунки лімітів для видачі прострочених вкладів. Сподіваються протягом тижня одержати відповідь від регулятора. "Якщо ліміти затвердять, почнемо видавати частинами", - сказали в колл-центрі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас