Мінекономіки ініціює заборону на продаж з аукціонів нафти, ціни на яку відрізняються від світових понад 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ініціює заборону на продаж з аукціонів нафти, ціни на яку відрізняються від світових понад 5%

Енергетика
333
Міністерство економіки розробило проект постанови Кабінету Міністрів, яким пропонується заборонити на аукціонах із продажу нафти, газового конденсату, природного й скрапленого газу, а також вугілля реалізовувати сировину за цінами, які понад 5% відрізняються від світових.
Про це говориться в проекті постанови Кабміну, текст якого мають Українські Новини.
Відповідні зміни Мінекономіки пропонує внести в положення про проведення аукціонів, яке затверджено постановою № 599 від 4 квітня 2000 року.
Згідно з ініціативами міністерства, рівень стартової ціни буде визначатися продавцем з урахуванням поточного рівня світових цін на таку сировину, за контрактними вимогами до термінів і умов поставки і якісних характеристик кожної партії нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу та вугілля, які виставляються продавцем на аукціон.
Поточний рівень цін повинен визначатися на базі середнього значення котирувань на відповідну сировину за останні десять днів, що передують аукціону.
Комітет із проведення аукціону, відповідно до проекту постанови Кабміну, не буде розглядати пропозиції продавців, якщо рівень стартової ціни понад 5% відхиляється від середнього значення світових котирувань за останні десять днів, що передують аукціону, наведених до кордону України, за розрахунками державного інформаційно-аналітичного центру "Держзовнішінформ".
Розрахунки повинні надаватися "Держзовнішінформом" за 5 днів до початку аукціону.
Згідно з нині діючим положенням про проведення аукціонів, ціни на торгах формуються вільно: їхній рівень визначається за контрактними вимогами до термінів і умов поставки і якісних характеристик кожної партії нафти, газового конденсату, природного, скрапленого газу й вугілля, які виставляються продавцем на аукціон.
Як повідомляло агентство, 15 червня на засіданні експертно-аналітичної групи учасники ринку нафти й нафтопродуктів висловлювали стурбованість тим, що компанії, афілійовані із групою Приватбанку, продають на аукціонах нафту за цінами набагато нижчими, ніж в інших учасників торгів.
Антимонопольний комітет заявив, що вважає непрозорими аукціони з продажі нафти та газового конденсату, але не став вживати конкретних заходів через відсутність офіційних скарг зі сторони учасників ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас