Авіаперевізники обмінялись клієнтами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіаперевізники обмінялись клієнтами

582
Провідні українські авіаперевізники "Аеросвіт", МАУ і "Дніпроавіа" підписали угоди про код-шеринг. Це означає, що компанії використовують систему спільного продажу квитків під власними кодами на рейси авіаперевізників-партнерів. Така схема дозволяє авіакомпаніям оптимізувати витрати на використання власних літаків у випадку маленького завантаження.
"Коли перед компанією стоїть вибір - не одержати ніякого прибутку чи одержати невеликий, зрозуміло, що вона схиляється до другого варіанта", - пояснює прес-секретар авіакомпанії "Аеросвіт" Олександр Селін. По код-шерингу з МАУ компанія літає в Сімферополь, Львів, Одесу і Тбілісі. При цьому розповісти, як союз у рамках код-шера поліпшив фінансові результати "Аеросвіту", у компанії відмовилися, пославшись на комерційну таємницю.
Прес-секретар авіакомпанії МАУ Євгенія Сацька повідомила, що зараз авіаперевізник має код-шерингову угоду з "Дніпроавіа" в Івано-Франківськ, Луганськ, Ужгород, Дніпропетровськ, Одесу, Чернівці та Харків. "Наші плани співробітництва із цією авіакомпанією будуть залежати від того, скільки "Дніпроавіа" буде залишатися на цьому ринку", - уточнює Сацька.
Сам пасажир при замовленні квитків не одержує інформації про те, літаком якої авіакомпанії він летить. При цьому вартість квитка на той самий рейс залежить від того, у якої компанії пасажир його купує. Так, переліт в обидва кінці по маршруту Київ - Сімферополь - Київ в економ-класі авіакомпанії "Аеросвіт" обійдеться приблизно в 2 тис. грн. Більш високу ціну доведеться заплатити пасажирам, що купили квитки на авіарейси з Києва в Крим у компаній МАУ і "Дніпроавіа", де їх вартість може досягати 2,5 тис. грн.
Ольга Джелебова
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас