Фонд держмайна має намір забезпечити прозорість і відкритість продажу ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна має намір забезпечити прозорість і відкритість продажу ОПЗ

Казна та Політика
194
Фонд державного майна (ФДМ) України з моменту оголошення конкурсу із продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (Південне, Одеська обл.) почав широке інформування вітчизняних та іноземних інвесторів, повідомляється на веб-сайті фонду з посиланням на в.о. голови ФДМ Дмитра Парфененка.
Як відзначено в повідомленні, "конкурс (…) проходить відкрито, прозоро і зрозуміло для всіх інвесторів".
"В умовах конкурсу із продажу акцій Одеського припортового заводу немає додаткових умов, які б "відсівали" інвесторів. Єдиний критерій перемоги в конкурсі – ціна пакета. У цілому умови конкурсу (…) охоплюють усі питання діяльності підприємства", - відзначив в.о. голови ФДМ.
За його словами, умови конкурсу забезпечують рівні права всіх інвесторів.
Як повідомлялося, ФДМ 15 липня оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ВАТ "ОПЗ" зі стартовою ціною 4 млрд грн. При цьому крок збільшення ціни при його проведенні встановлено в розмірі 50 млн грн. Конкурс відбудеться через 75 днів після дати оголошення.
До участі в конкурсі допускаються компанії, що здійснювали протягом трьох останніх років прибуткову діяльність, не зареєстровані в офшорній зоні і надали інформацію про пов'язаних з ними осіб. Для участі в конкурсі його потенційний учасник зобов'язаний перерахувати ФДМ гарантію в розмірі 400 млн грн.
ФДМ за умовами конкурсу має право розірвати договір з покупцем у випадку неналежного виконання ним зобов'язань у відповідності зі ст. 651 Цивільного кодексу України.
Одеський припортовий завод перебуває в державній власності, а його приватизація кілька разів зривалася через розбіжності між урядом і президентом. Близько 90% виробленої заводом продукції експортується.
Крім виробництва хімічної продукції ОПЗ, що стоїть на березі моря і біля аміакопроводу, що йде з Росії, займає монопольне становище на ринку послуг з його перевалки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас