Проблемні банки: Як обміняти депозит на заставне майно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: Як обміняти депозит на заставне майно

Кредит&Депозит
3066
Газета "Дело" з'ясувала, на яких умовах вкладники проблемних банків можуть обміняти свій депозит на заставне майно...
Надра Банк
Банк пропонує великий перелік застав, які можна придбати за гроші або обміняти на власний депозит. База застав розміщена на офіційному сайті фінустанови. Після того як вкладник вибрав об'єкт, що сподобався, йому необхідно звернутися у відділення, де був відкритий депозит, і написати заяву. Правда, у кожному разі частину коштів доведеться внести "живими" грішми - від 10 до 50% вартості, залежно від виду застави і її стану.
Ніяких додаткових комісій у випадку покупки за рахунок заморожених депозитів не передбачено.
На сайті банку зазначено: "…ви можете придбати заставне майно в кредит". Але співробітниця контакт-центру спростувала дану інформацію. "На даний момент кредитування припинене", - повідомила вона.
Укрпромбанк
Банк також надає можливість купівлі застав за рахунок депозиту. Кожний випадок розглядає кредитний комітет і саме він дає добро на такого роду операції. На відміну від банку "Надра" в Укрпромбанку вносити частину оплати "живими" грішми при покупці застави необов'язково. Головне, щоб коштів на депозитному рахунку було достатньо.
Програми кредитування на купівлю заставного майна в банку на даний момент відсутні.
Родовід Банк
У контакт-центрі Родовід Банку не володіють конкретною інформацією щодо здійснення операцій з обміну депозитів на застави. За їхніми даними, це можливо при розгляді кожної справи в індивідуальному порядку. Клієнтові потрібно під'їхати в головний офіс на вул. Сагайдачного, 17.
Єдине, що вдалося з'ясувати в співробітників гарячої лінії: банк не кредитує в жодному разі. Правда, на офіційному сайті Родовід Банку усе ще "висить" інформація про умови кредитування на придбання нерухомості та автомобілів.
У Трансбанку, банках БРР, Банку "Київ" і Західінкомбанку повідомили, що можливість обміну депозиту на заставне майно в них передбачена, але спеціально розробленої програми під ці операції немає - кожне подібне питання розглядається індивідуально.
1 - Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
2 - За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн.
3 - У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
4 - З депозитних і зарплатних карток можна зняти 1000 грн., з пенсійних карток - 500 грн., з карткових рахунків, відкритих після 15 травня, зняти можна 15 тис.грн. у касі банку, і 3 тис. грн. у банкоматіу.
5 - Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
6 - Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсотки за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень по вкладах не більше 5 тис. грн.
7 - Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн. Відсоток по діючих вкладах і депозитах, термін яких минув після 16.03.09 - 1000 грн. на місяць із каси банку.
8 - Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
9 - Виплата 10-20% тіла депозиту здійснюється за умови переукладання депозитного договору на решту суми ще на півроку.
10 - Мораторій на задоволення вимог кредиторів не введений.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас