Німеччина дасть грошей українським аграріям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина дасть грошей українським аграріям

25
Федеральний уряд Німеччини вирішив виділити 5 млн. євро на видачу кредитів підприємствам аграрного сектору України. Про це, як передають Українські Новини, повідомила прес-служба посольства Німеччини в Україні.
Як сказано у повідомленні, кошти буде перераховано до Німецько-українського фонду (НУФ) та банків-партнерів, що здійснюватимуть видачу кредитів аграріям. За словами керівника програми мікрокредитування НУФ в Україні Керол Райхельд, здійснення виплат розпочнеться після того, як уряди України та Німеччини підпишуть відповідну угоду. Сама Райхельд вважає, що це станеться приблизно в середині 2003 року.
За повідомленням прес-служби посольства, паралельно з видачею у відділеннях банків-партнерів кредитів аграріям здійснюватимуться масштабні заходи для підвищення рівня кваліфікації останніх.
Нагадаємо: у липні НУФ збільшив максимальний розмір кредиту для підприємств малого бізнесу, який він видає через банки "Ажіо", "Аваль", Приватбанк, "Киев-Приват", "Форум" та "Надра", з 25 тис. до 100 тис. євро. З травня 1997 року по червень 2002 року включно НУФ видав 5,5 тис. кредитів українським підприємствам на суму 40 млн. євро. Статутний фонд НУФ становить 16 млн. євро після приєднання до нього у 2000 році нових засновників — Національного банку та Міністерства фінансів.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас